Haberler

Japonya'da asker adayının ateş poligonunda eğitim tüfeğini ateşlemesi sonucu 2 subay hayatını kaybetti

Güncelleme:

Japonya'da 18 yaşındaki bir asker adayının atış poligonunda eğitim tüfeğini ateşlemesi sonucu iki subay hayatını kaybetti, 1 subay da yaralandı. Gerçek merminin kullanıldığı eğitim sonrası asker adayı tutuklandı.

Japonya'da Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Gifu eyaletinde Kara Öz Savunma Kuvvetleri'ne (GSDF ) ait Hino atış poligonunda bir asker adayının eğitim tüfeğini ateşlemesi sonucu iki subayyın hayatını kaybettiğini bildirdi.

TUTUKLANDI

Gerçek mermi kullanılan eğitim esnasında 2 subay hayatını kaybetti, bir subay yaralandı. 18 yaşındaki asker adayı, cinayete teşebbüs iddiasıyla tutuklandı.

OLAYDA SİVİL YARALANMA YOK

Resmi Kyodo ajansı, poligonun Gifu Tren İstasyonu'nun 5 kilometre kuzeydoğusunda yer aldığını ve olayda sivil bir yaralanmanın yaşanmadığını bildirdi. Gifu emniyet güçlerinden yapılan açıklamaya göre asker adayı, silahla saldırıyı itiraf etti.

Kaynak: AA / Dünya

Japonya Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

Seyfettin Sucu:

“…..Japon askeri”

36
6
yanıtYanıtla
Bahattin bakkal :

Böyle bir tabir vardı neden diye bende merak ediyordum ?

yanıt10
yanıt2
Ömer Gündoğan:

Nasıl vurdun asker? İşte böyle... Kemal Sunal Şener Şen filmine özenmiş herhalde

35
4
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Parola ne ? Parola şeyyy ,Evladım parola şey değil, Parola dur bulacam, Parola dur bulacam değil, Hah buldum başak Bulamadın ŞAFAK :)

15
1
yanıtYanıtla
Orhan Güçlü:

Eğitimi veremezseniz suçlu siz olursunuz,eğitim her ülkeye şart.

14
1
yanıtYanıtla
özgür:

japonlarda şehitlik yok mu.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title