Haberler

İsviçre'de 40'a yakın PKK yandaşı Türk vatandaşlara saldırdı

Güncelleme:

İsviçre'nin Basel kentinde kutlama etkinliği düzenleyen Türk vatandaşları, 40'a yakın PKK yandaşının saldırısına uğradı. Olayda bazıları ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Konuyla ilgili Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Bir terör örgütünün ve sempatizanlarının Avrupa'nın göbeğinde bir çocuk şenliğini hedef alacak kadar alçalmış olmaları, terör örgütünün çirkin yüzünü uluslararası kamuoyuna bir kez daha göstermiştir" denildi.

Basel kentinde Türk vatandaşları tarafından bugün de 23 Nisan kutlama etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katılırken, terör örgütü PKK yandaşları tarafından saldırı gerçekleştirildi.

40'A YAKIN SALDIRGAN TÜRK VATANDAŞLARA SALDIRDI

Saldırı esnasında büyük arbede yaşanırken, sayıları 40'a yakın olduğu tahmin edilen PKK'lı saldırganlar, Türk vatandaşlarına önce sözlü olarak hakaret etti daha sonra ise kutlama alanını koruma altına almak için kullanılan demir bariyerleri vatandaşların üzerine attı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. İsviçre medyası olayın organize bir saldırı olduğunu duyurdu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İsviçre'nin Basel kentinde bugün düzenlen '23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne yönelik olarak terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bir terör örgütünün ve sempatizanlarının Avrupa'nın göbeğinde bir çocuk şenliğini hedef alacak kadar alçalmış olmaları, terör örgütünün çirkin yüzünü uluslararası kamuoyuna bir kez daha göstermiştir.

Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu menfur eylemin faillerinin süratle adalete teslim edilerek, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz.

İsviçre'de PKK yandaşları, Türk vatandaşlarına saldırdı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

23 Nisan İsviçre PKK Haberler

500

Yorumlar (11)

Arif Zehir :

Bu Avrupa denilen yer terörist yuvası

20
3
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

hepsinin tespit edilip bir gece ansızın infaz edilmesi gerekiyor

18
3
yanıtYanıtla
Hakan Kandil:

gelin vatana bitsin misafir iscilik ne isin var kafirin ülkesinde :)

14
4
yanıtYanıtla
recep yücel:

insanları birbirine düşürüp/ülkeyi bölüp/başı boş bırakıp/şeytana tapanların hainliği ben bileğime inanırım mağdurlara geçmiş olsun.

9
1
yanıtYanıtla
Sadık:

Gelin Avrupaya Türkiye kötü diyenler, Polis desteginde Kuran yakarlar, Pkklılara Türkleri dövdürtdürürler bu Batı .Insan hakları ,demokrasi işlerine geldigince .

9
1
yanıtYanıtla
ALP ALP:

Sempatizan diye bir şey yok PKK lı PKK lıdır.... Türkiye' den kaçıp tasmalarını tutan ülkelere sığınıyorlar...

8
1
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Hadi hükümet, ya Allah .Böyle nota vermeyle olmaz . Verdiyseniz hangi notaları verdiniz (?) Verdiğiniz bu notalar İsviçre'yi ne kadar etkiler (?) Ekonomilerini felç eder mi (?) Biz Avrupa'da saygın bir ülkeyiz , bu şerefsizlerin haddini bildirmemiz lazım .

7
1
yanıtYanıtla
özgün özen :

mit in dış oparasyonlarda yapması şart mosad gibi cıa ye gibi..

7
1
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

Bari başkasının ülkesinde rahat durun yahu orada misafirsiniz böyle şeylere ne gerek var sende gurbetcisin oda gurbetci sonra arkanızdan bunlar hep sorunlu pis diyorlar..

4
4
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Saldırırlar tabi, Türk'ün örgütü mü var, birliği mi var, sahibi mi var?

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title