Haberler

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Güncelleme:

İstanbul'daki Ayasofya Camii ve Fatih Camii'nde İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza çok sayıda kişi katıldı.

İSRAİL'in Filistin'e düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için Çamlıca Camii'nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Babtist Hastanesi'ni hedef almasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacaktır ifadelerini kullanmıştı. Bugün Türkiye'de bulunan yaklaşık 90 bin camide öğle namazı öncesinde hayatını kaybedenler için sela okundu. Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Cami'nde de İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için öğlen namazı sonrası sela okunduktan sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Filistin İstanbul İsrail Fatih Toplum Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title