Haberler

Kanarya Adaları açıklarında bir göçmen faciası daha! Batan bot 51 kişinin hayatına mal oldu

Güncelleme:

22 Haziran'da 39 göçmenin hayatını kaybettiği Kanarya Adaları açıklarında korkunç bir facia daha yaşandı. Kuzey Afrika kıyılarından hareketlenen göçmen botunun batması sonucu aralarında 11 kadın ve 3 çocuğun da bulunduğu 51 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer kurtarılan 4 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Kuzey Afrika kıyılarından çıkıp İspanya'nın Kanarya Adaları'na doğru giden düzensiz göçmen taşıyan bir botun batması sonucunda 51 kişinin öldüğü, kurtarılan 4 kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

"51 DÜZENSİZ GÖÇMENİN HAYATINA MAL OLDU"

Caminando Fronteras adlı sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcilerinden Helena Maleno, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kanarya Adaları'na doğru giderken batan bir bot 51 düzensiz göçmenin hayatına mal oldu." ifadesini kullandı.

ÖLENLER ARASINDA 11 KADIN VE 3 ÇOCUK VAR

Maleno, botun Fas'ın güneyindeki Tan Tan kenti kıyılarından yola çıktığını ve ölen 51 kişiden 11'inin kadın, 3'ünün çocuk olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA GELDİ

İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, ölen 51 düzensiz göçmenden dolayı üzüntü duyduğunu belirten ve AB'nin göçmen konusunda bir politika uygulamasının zorunlu olduğunu ifade eden bir mesaj yayımladı.

GEÇEN AY 39 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kanarya Adaları'nın 80 mil kadar açığında 22 Haziran'da da göçmenlerin taşıyan tekne batmış, 39 göçmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Kanarya Adaları Kuzey Afrika Göçmen Afrika Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

Hsn:

Müslüman olanlara Allah rahmet eylesin,olmayanların da toprağı bol olsun. Şu insanları sömürüp muhtaç hale getiren imkansızlıklarla terörle vs yerlerinden yurtlarından edenlere yazıklar olsun

9
1
yanıtYanıtla
melba salonu:

Şu zihniyetler gittikleri ülkeyide bulandırırlar ki bol bol örnekleri mevcut

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title