Haberler
BBC

İspanya'da Yüksek Katlı Bir Binada Çıkan Yangında 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

İspanya'nın Valencia şehrinde çıkan yangında en az dört kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

İspanya’nın Valencia şehrinde yüksek katlı bir binada çıkan yangında en az dört kişi hayatını kaybetti. Aralarında altı itfaiyecinin ve bir çocuğun da bulunduğu en az 14 kişi de yaralandı.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Campanar Mahallesinde 14 katlı binada çıkan yangın, kısa bir süre sonra bitişiğindeki binaya da sıçradı.

İtfaiye ekipleri, binada mahsur kalan insanları balkonlardan kurtardı. Yangına 20’den fazla itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Yetkililer, insanlara yangının yaşandığı bölgeden uzak durma çağrısında bulunuyor.

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre, 138 daireden oluşan binada yaklaşık 450 kişi yaşıyordu.

Yerel haberlerde, itfaiye ekiplerinin yedinci katta yaşayan bir çift de dahil olmak üzere birçok apartman sakinini vinçler aracılığıyla kurtardığı aktarıldı.

Yangının hızla yayılmasıyla beraber ülkede, binanın yapımında kullanılan malzemeler de tartışma konusu oldu.

Valencia Endüstri Mühendisleri Koleji’nin başkan yardımcısı Esther Puchades, İspanyol haber ajansı Efe'ye yaptığı binayı daha önce incelediğini söyledi.

Puchades, binanın dış cephesinde, yanma ihtimaline karşı kullanımı pek tercih edilmeyen poliüretan malzeme kullanıldığını iddia etti.

Binanın ikinci katında yaşayan bir kişi La Sexta TV kanalına yaptığı açıklamada, dördüncü katta başladığı bildirilen yangının hızla yayıldığını söyledi ve "Yangın 10 dakika içinde yayıldı" dedi.

Apartman sakini, yangının yayılmasına binanın dış cephesindeki malzemenin neden olmuş olabileceğini de sözlerine ekledi.

Yetkililer, evlerinden olan insanların otellere yerleştirileceğini söyledi.

BBC

Valencia İspanya İtfaiye Güvenlik Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title