Haberler

İşadamı Adnan Polat: "Macarlar Başbakan Erdoğan'a Hayran Kaldı"

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ziyareti ile ilgili olarak, "Macarlar Başbakan Erdoğan'a hayran kaldı" açıklamasında bulundu.1992 yılından bu yana Macaristan'da yatırımlarının...

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ziyareti ile ilgili olarak, "Macarlar Başbakan Erdoğan'a hayran kaldı" açıklamasında bulundu.

1992 yılından bu yana Macaristan'da yatırımlarının bulunduğunu belirten Adnan Polat, İHA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 125 Türk işadamıyla birlikte Macaristan'a yaptığı ziyaretin Macaristan'ın gündemine oturduğunu kaydetti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Polat, her iki başbakanın da birer futbol adamı olduğunu, bu nedenle çok iyi anlaştıklarını, ziyarette yapılan anlaşmaların Türkiye ve Macaristan adına ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Kemal Gür'ün de ziyaretin başarılı geçmesinde büyük emeğinin geçtiğini açıklayan Polat, ziyaretin başka bir getirisinin de vize konusunda olacağını, zira Macaristan'ın Türklere karşı vize kolaylayacağı sağlayacağını söyledi.

"MACARLAR BAŞBAKAN ERDOĞAN'A HAYRAN"

Polat, "Bu ziyarette Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Sayın Erdoğan ile yüz yüze görüştüm. Her iki başbakan da iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkması için hedef koydu. Macarlar'ın Erdoğan'a olan hayranlığı bence bu seyahate damgasını vurdu. O kadar ki, Başbakan Erdoğan dün gerçekleştirilen iş forumunda konuşurken Macar Başbakanı Orban kendisini ayakta alkışladı. Bugün ise tüm Macar medyası Erdoğan'ı ve Türkiye'nin başarısını konuşuyor. Dolayısıyla bu ziyarete Sayın Erdoğan damgasını vurdu" diye konuştu.

Macaristan'da yeni yatırım imkanlarını da araştırdıklarını açıklayan Polat, Türk işadamlarının Macaristan'ı tüm Avrupa'ya açılan lojistik bir merkez gibi görebileceklerini, hatta Macaristan'ın Türkiye'nin stratejik ortağı olabileceğini belirtti.

Macaristan'da 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk-Macar Ticaret Odası'nın Türk işadamlarını ve yatırımcıları yönlendirdiğini kaydeden Polat, oda başkanı Suat Gökhan Karakuş'un bu konuda çok başarılı olduğunu, Budapeşte Türkiye Büyükelçiliği ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Polat, Türkler'le akraba olan Macarlar'ın Erdoğan'ın ziyaretinin ardından çok daha iyi kenetleneceğini, dolayısıyla bu ziyaretin meyvelerinin en kısa sürede toplanacağını ümit ettiğini belirtti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Adnan Polat Galatasaray Macaristan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title