Haberler

İran dini lideri Hamaney'den Trump'ın tehdidine yanıt: Gerekirse vuracağız

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ne saldırıyla ilgili İran'ı tehdit etmişti. Trump'ın tehditlerine Twitter'dan yanıt veren İran dini lideri Ali Hamaney, "Eğer birisi İran'ın çıkarlarını tehdit ederse tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız" dedi.

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ne saldırıyla ilgili İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Trump'a sosyal medya üzerinden yanıt veren İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Savaşlardan yana değiliz, ancak İran ulusunun çıkarlarını, haysiyetini ve görkemini şiddetle savunuyoruz. Eğer birisi bunu tehdit ederse, tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız" dedi.

"MİLLET SİZDEN NEFRET EDİYOR"

Hamaney, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıyla ilgili İran'ı sorumlu tutan ABD Başkanı Trump'a Twitter'dan cevap verdi. ABD Başkanının tweet'ini alıntılayarak son dakika bir mesaj paylaşan Hamaney, "Bu adam Bağdat'taki olaylar yüzünden İran'ı sorumlu olarak görüyoruz diye tweet attı ve İran'a yanıt vereceğiz dedi Birincisi: Hiçbir şey yapamazsın... İkincisi: Eğer mantıklı olsaydınız -ki değilsiniz- Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde işlediğiniz suçlardan dolayı milletlerin sizden nefret ettiğini anlardınız" dedi.

İran dini lideri Hamaney'den Trump'ın tehdidine yanıt: Gerekirse vuracağız

"GEREKİRSE VURACAĞIZ"

Bu mesajının ardından bir tweet daha atan Hamaney, "İslam Cumhuriyeti meydan okumaya ve savaşmaya karar verirse, bunu kesinlikle yapacaktır. Savaşlardan yana değiliz, ancak İran ulusunun çıkarlarını, haysiyetini ve görkemini şiddetle savunuyoruz. Eğer birisi bunu tehdit ederse, tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız" ifadelerini kullandı.

İran dini lideri Hamaney'den Trump'ın tehdidine yanıt: Gerekirse vuracağız

"BU BİR UYARI DEĞİL, TEHDİTTİR"

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, elçiliğe yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutarak, "İran, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde herhangi bir kayıp durumunda ağır bir bedel ödeyecek. Bu bir uyarı değil, bir tehdit. Yeni Yılınız Kutlu Olsun!" dedi.

NE OLMUŞTU?

İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) örgütü, Irak'ın Kerkük bölgesindeki koalisyon güçlerine saldırı düzenlemiş, saldırıda 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetmiş, 4 Amerikan ve 2 Irak askeri yaralanmıştı.

Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığı, söz konusu örgüte ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduklarını duyurmuştu.

Irak Savunma Bakanlığı da örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını bildirmişti.

Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İran dini lideri Hamaney'den Trump'ın tehdidine yanıt: Gerekirse vuracağız

ABD'nin saldırılarını protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, dün sabah saatlerinde Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğinin kapısını kırarak, içeri girmiş ve binaya zarar vermişti.

Olayların ardından Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Trump, Irak'taki tesislerine yapılacak herhangi bir saldırıdan İran'ı sorumlu tutacağını kaydederek, "O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Ayetullah Hamaney Donald Trump İran Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title