Haberler

İran: Esad Kırmızı Çizgimizdir

Güncelleme:

İran lideri Hamaney'in başdanışmanı "Beşar Esad, Suriye'nin 'yasal ve meşru' cumhurbaşkanıdır, İran'ın kırmızı çizgisidir. Kendisini desteklemeye devem edeceğiz" dedi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görev süresi sonuna kadar (2021) iktidarda kalması gerektiğini savundu.

"KIRMIZI ÇİZGİ"

İran devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuşan Velayeti, "Beşar Esad, Suriye'nin 'yasal ve meşru' cumhurbaşkanıdır, gitmesi için her hangi bir şartın ortaya konulması İran'ın kırmızı çizgisidir. Kendisini desteklemeye devem edeceğiz" dedi.

ABD'YE TEPKİ: İKTİDARDA KALIP KALMAMASINDAN SİZE NE?

ABD'ye selenen Velayeti, "Esad'ın iktidarda kalıp kalmamasından size ne?" diye sordu.

İRAN'IN SURİYE'DE BULUNMA GEREKÇESİ

Velayeti, İran'ın Suriye'de bulunma gerekçesini, "İran, bu ülkedeki meşru hükümetin talebi üzerine teröristlerle mücadele amacıyla orada bulunuyor" şeklinde açıkladı.

Rusya'nın Suriye'de bulunmasının bu ülkedeki güç dengelerini Beşar Esad'dan yana değiştirdiğini söyleyen Velayeti, "İran ve Rusya Suriye'de yakın işbirliği içinde" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ali Ekber Velayeti Suriye İran Dünya Haberler

500

Yorumlar (75)

GERONİMO:

esada kurban olun olum siz. .

17
15
yanıtYanıtla
ruslan:

PUTİN ESAD NETEYAHU HEPSİ İRAN SİYONİSTİN YOSMALARI BUNLAR

15
13
yanıtYanıtla
demir gibi devlet adamı,kof değil,:

adam gibi adam esad, yedi düvele posta koydu, bizide çöp tenekesine atıverdi ortadoğuda, nerdeyse kafasızlığımızdan biz bölünüyorduk.

16
11
yanıtYanıtla
cezmi:

angut Rusya ya tamponu teslim etmiş sen hala demirden bahsediyorsun. . . adamın ülkesini kelgire çevirdiler

yanıt9
yanıt5
büyük timur imparatorluğu:

iran hizaya gelmelidir, çünkü iran başka şeylere hizmet ederek müslümanları ve türkleri ezmeye çalışmakta sömürmekte ve öldürmektedir.

7
17
yanıtYanıtla
İSME DİKKAT:

Ali ekber nedir yaa. . Allahu ekber kardeşim. . bir kul için en büyük(EKBER) diyemezsin. . İran ve esed alçaktır. . Bizim gibileri yani sünnileri sevmezler

4
20
yanıtYanıtla
RAKKKA:

EN IYI FIRSATDA KERBELADA PPUUTLARINIZI YIKACAGIZ. INŞALLAH. PALMIRA GIBI YAPACAGIZ ORAYI LAT VE UZZA (ALI VE HUSEYN) PUTLARINIZI TAŞ USTE TAŞ BIRAKMICAZ! UMETIN KALBINDEN PUTLARI SOKUP ATAACAGIZ INŞALLAH INŞALLAH INŞALLAH

5
19
yanıtYanıtla
11111:

Şunu kafanıza sokun. . . !!! Burda Batıdan çok bu toprakları karıştıran tek bir devlet vardır İRANDAN başkası değildir oda. . . . !!!! İğrenç bir mezhepçilik yapıor. . . yüzde 90ı sünni olan halka yüzde 10un istediği adamı getirip milyonları öldürüyor sürüyor. . . Biz saddamı sünni diye destekledik mi ?? Şiileri vurmadımı ?? ama biz desteklemedik gittik IRAĞA yardım ettik. . !!! İRAN yemendede bunu yaptı yeter artık bu devletin kesinlikle ortadan kalkması lazım cogu PSLK inanın bana !!!1

17
7
yanıtYanıtla
geronimo:

yanılıyorsun hiçbirşey bilmiyorsun sen. . . . ortadoğuyu karıştıran iran değil abd ve müttefiki türkiyedir. . . mezhebi bırak da iyi araştır . . . haa birde yüzde 90 ı sünni olan suriyede esad seçimle iktidar oluyor yani sünnilerde esad a oy veriyor hemde yüzde 85 lik bir oy oranıyla . . . çünkü halk esad ı destekliyor ve 5 yıldır gitmemesinin en büyük nedeni de budur. . . .

yanıt10
yanıt12
Hadi lan Mobil-ANDROID:

Esad başta kalmasından sanane ozaman Şia İran

3
19
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title