Haberler

İran, BM Güvenlik Konseyi'nde Müslüman Bir Ülkenin Daimi Üyeliğini İstedi

İran'ın dini lideri Ayetullah Seyit Ali Hamaney'in uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı ve başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Müslümanlar'ın 1.5 milyarlık nüfusa sahip olmalarına rağmen uluslararası sahnelerde çok düşük oranda etkili...

İran'ın dini lideri Ayetullah Seyit Ali Hamaney'in uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı ve başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Müslümanlar'ın 1.5 milyarlık nüfusa sahip olmalarına rağmen uluslararası sahnelerde çok düşük oranda etkili olabildiklerini belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Müslüman bir ülkenin daimi üyeliğini istedi.

Velayeti, bu konuda İslam İran ve Mısır'ın daha öne çıktığını belirtti. Velayeti, Mısır devrik cumhurbaşkanı Mübarek'in devrilmesinde etkili bir grup Mısırlı ile Tahran'da yaptığı görüşmede, "Bu konu, İslam dünyasının çabası olamadan gerçekleşemez. Burada İslam dünyasının iki önemli ülkesi İran ve Mısır'ın rolü öne çıkmaktadır ve bu iki ülkenin işbirliği ile İslam dünyasının konumunu yükseltebiliriz" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5'i daimi olmak üzere 15 üyesi bulunmaktadır. Daimi üyeler ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya'nın veto hakkı bulunuyor.

DHA(GE/İD)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ali Ekber Velayeti Ali Hamaney İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title