Haberler

Irak'ta düğün salonunda çıkan yangında 115 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 115 kişi hayatını kaybederken, en az 200 kişi de yaralandı. Yangının güvenlik tedbirleri alınmaması sonucu ihmal nedeniyle hızla yayıldığı belirtildi.

- Musul'daki düğün faciasında 1 haftalık yas

ERBİL - Irak'ın Musul kentinde gece saatlerinde bir düğün salonunda 115 kişinin ölümüne neden olan yangın faciasında bir haftalık yas ilan edildi.

Musul'da bir düğün salonunda havai fişekler nedeniyle çıkan yangında ilk belirlemelere göre 115 kişi hayatını kaybederken 200'den fazla kişi de yaralandı. Musul Valisi Necim el-Ciburi, hayatını kaybedenler için 1 haftalık yas ilan edildiğini duyurdu. Yarın kentte bulunan tüm devlet kurumlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talimatı veren Musul Valisi, Mevlid Kandili münasebetiyle bugün yapılacak etkinliklerin iptal edilmesini kararlaştırdı. Irak Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, yangının gerekli tedbirlerin alınmaması sonucu yaşanan ihmal nedeniyle hızla yayıldığı kaydedildi.

Havai fişeklerin yol açtığı yangında, salonda yaklaşık bin kişi bulunduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Musul Irak Kaza Sağlık Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title