Haberler

IKDP Kongresi

Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin 13. Kongresi Yapılıyor.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) 13. Kongresi Erbil'de başladı. IKDP'nin 13. Kongresine yerli ve yabancı bir çok üst düzey yönetici katılıyor.

Kongreye Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak Hükümeti Başbakanı Nuri El Maliki, Irak Parlemento Başkanı Usema Nuceyfi, El Irakiye Listes Başkanı İyad Allavi, Eski devlet Başkan Yardımcısı Adıl Abdulmehdi, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin yanı sıra yerli ve yabancı devletlerden gelen bir çok üst düzey yetkili katıldı.

KONGREYE TÜRKİYE'DEN KATILIMLAR VAR

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Abdülkadir Aksu, Trükiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik, Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, Barış ve Demokrasi

Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, BDP Milletvekili Hamit Geylani ve eski DEP milletvekili Leyla Zana da

katıldı.

KONGRE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA YAPILIYOR

Kongrenin yapıldığı Erbil kentinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 1500 delege ile aralarında diplomat, siyasetçi ve basın mensuplarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi Erbil'de. Şehrin bir çok noktasında kontrol noktaları oluşturuldu.

Kongrenin yapıldığı Sami Abdurrahman Parkı çevresinde de güvenlik kuvvetleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title