Haberler
BBC

Hollanda Kralı, 6 kişiyi öldürüp müebbet hapis cezası alan Cevdet Yılmaz'ı affetti

Güncelleme:

Hollanda'da, kafede biri çocuk 6 kişiyi vurarak öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Türkiye kökenli Cevdet Yılmaz, hükümetin itirazına rağmen Kral Willem-Alexander tarafından affedildi.

Hollanda'da yaşanan bir olay dünya gündeminde yer aldı. Hollanda vatandaşlığına geçen Türkiye kökenli Cevdet Yılmaz, Hollanda'nın Delft kentindeki Koetsiertje adlı kafede 1983 yılında, kendisine "Sen gerçek Hollandalı değilsin, Hollanda ve Karayip adalarını oluşturan Nederlend vatandaşısın" diyen kişiyle tartışma yaşadı.

6 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Kendisine küfür edildiğini söyleyen Yılmaz, eve gidip silahını aldıktan sonra, önce tartıştığı kişiyi vurdu. Ardından kafedeki diğer kişilere ateş eden Yılmaz, toplamda biri çocuk 6 kişiyi öldürdü.

Hollanda Kralı, 6 kişiyi öldürüp müebbet hapis cezası alan Cevdet Yılmaz'ı affetti

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDI

O güne kadar bu çapta bir katliamın yaşanmadığı Hollanda'da, olay büyük tepki çekti. Cevdet Yılmaz, 1984 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

HOLLANDA DEVLETİNE DAVALAR AÇTI

Düzenli olarak Hollanda devleti aleyhine davalar açan Yılmaz, uzun yıllar cezaevinde kaldığını ve yeterince ceza çektiğini savunarak af talebinde bulundu. Bazı yargıçlar ve ulusal kamu denetçileri (Ombudsman) Yılmaz'ın bu talebine destek verdi. Ancak Hollanda Hukuku Koruma Bakanı Sander Dekker, 6 kişiyi öldüren bir kişinin toplum içine salınmasının, kurban yakınlarında derin yaralar açacağını belirterek Yılmaz'ın ömür boyu demir parmaklıklar ardında kalması gerektiğini söyledi.

Hollanda Kralı, 6 kişiyi öldürüp müebbet hapis cezası alan Cevdet Yılmaz'ı affetti

HOLLANDA KRALI TALEBİ KABUL ETTİ

Hollandalı bakan, Yılmaz'ı affetmenin haksızlık olduğunu belirterek, af talebini defalarca reddetti. Ancak 38 yıl cezaevinde bulunduğunu belirten Cevdet Yılmaz'ın "merhamet" talebi, Hollanda Kralı Willem-Alexander tarafından kabul edildi. Hollanda Kralı, Yılmaz'ın affedilmesini öngören kararı imzaladı.

EVLENİP ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Hollanda medyasına göre, hükümetin yanı sıra kurban yakınları da karara tepki gösterdi. Cezaevindeyken evlenen ve çocuk sahibi olan Yılmaz son yıllarda suçluların kaldığı ve tedavi edildiği bir klinikte kaldı.

Bir süredir rehabilitasyon programı kapsamında cezaevi dışında kalan Yılmaz, seyahat yasağı ve bildirim zorunluluğu koşuluyla çalışmaya başladı. Yozgat Boğazlıyan nüfusuna kayıtlı olan Yılmaz'ın, affının ardından temelli olarak Türkiye'ye dönmeyi planladığı belirtildi.

BBC

Willem Alexander Cevdet Yılmaz Hollanda Türkiye Haberler

500

Yorumlar (22)

KEMAL:

ne adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. . . pis katilli affetmek ne demek

71
16
yanıtYanıtla
özcan:

38 gün yatmayan 38 seneyi anlamaz empati yapin bizim evladimizin basina gelseydi ?

yanıt7
yanıt16
BD:

O nasıl mantık, o zaman şunu dinle bu adam senin anneni babanı tüm çocuklarını yani yakının olan 6 kişiyi katletseydi? Yine empati yapar mıydın?O ölenler de birilerinin yakını işte. . .

yanıt6
yanıt22
Kanun:

Yapacağın en büyük iyilik Türkiye''ye gelmemek olacaktır.

69
8
yanıtYanıtla
selim:

Avrupda krallıkla yönetilen ülkeler, birleşik krallık, hollnda, isveç, ispanya, belçika, . . . . ey cumhuriyetçiler hala krallıklla yönetilen b u ülkeye cumhuriyeti ve layikliği getirin hala dünyada böyle yobaz gerici krallıkla yönetilen ülkeler olması üzücü biz çok şükür cumhuriyetiz onlar hala krallık hollandadan ve diğer krallıkla yönetilen ülklerden fersah fersah ileriyiz nberdeyse marsa koloni kurmak üzereyiz (bu yorum ağır ironi içerir)

33
24
yanıtYanıtla
TRKR:

Neydek sana kral mı uyduralım kral?

yanıt6
yanıt11
beyin:

sende ironi yapabilecek beyin var mı

yanıt3
yanıt13
selçuk:

ordaki krallıklar senbolik hepsi cumhuryet ve demokrasyle yönetiliyor osmanlı da çökmeseydi bizdede aynı şey olacaktı sembolik bi padişahımız olacaktı

yanıt1
yanıt11
adam haklı:

ordaki krallıklar sembolik bu argumanı büyük bir yalan birleşik krallık kralliçesi kanun üstüdür şahit olarak dahi mahkemeye çıkarılamaz yargılanamaz sınırsız yetkileri vardır, meclisi fesh edebilir kanun çıkarabilir bizim imparatorluğumuzu yıkanlar(ingiltere) e siz niye cumhuriyete geçmiyorsunuz sorusu soracak zeki insanlar olabileceğini düşünüp bizi avutmak için ordaki krallıklar sembolik yalanını uyfurmuşlar. dileyen birleşik karallığın kraliçesinin yetkilerini araştırabilir.

yanıt12
yanıt0
cabbar:

ba sahis sol goruslu biri 70li yillarda isledigin cinayetten dolayi once almanyaya sonrada hollandaya kacip iltica etmistir turkiyenin defalarca dosyasini hollanda makamlarina gonderip iade talebine devamli ret cevabi almistir turkiye sonuc olarakta katlim yapmistir o konusan da polis memurudur vede konustugunun yarisi yalandir cunku tercuman olarak bir cok kez olaya mudahil oldum

12
10
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title