Haberler

Hersek'te Olağanüstü Hal İlan Edildi

Bosna-Hersek'te Perşembe gününden beri yağan yoğun kar hayatı felç etti.

BAŞKENT SARAYBOSNA'DA KAR KALINLIĞI BİR METREYİ BULURKEN, SOĞUKTAN 6 KİŞİ ÖLDÜ

Bosna-Hersek'te Perşembe gününden beri yağan yoğun kar hayatı felç etti. Başkent Saraybosna'da kar kalınlığı bir metreyi bulurken ülkenin bazı yerlerinde kar kalınlığı 2 buçuk metreye ulaştı. Soğuk hava nedeniyle 6 kişi öldü. Bosna -Hersek hükümeti ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti .

1 metre kar kalınlığı olan başkent Saraybosna'da insanlar gün boyunca iş yerlerine gidemedi. Bu nedenle çok sayıda market, bakkal, fırın gibi işletmeler çalışmadı. Çok sayıda fırının çalışmaması nedeniyle insanların ekmek bulmada sıkıntı yaşadığı görüldü. Yetkililer, havanın birkaç gün daha bu şekilde devam etmesi halinde, durumun daha da ciddileşeceğini ve gıda sıkıntısı yaşanabileceğini kaydetti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karadağ, Sırbistan ve Hırvatistan'la olan bazı sınır kapıları da geçişlere kapatıldı. Saraybosna, Tuzla ve Banya Luka'daki havaalanlarında da uçak seferleri kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Miladin Miloyçiç, orduya ait helikopterlerin Saraybosna ve Banya Luka kentlerinde bulunduğunu, sivillere gereken yardımları sunmak için hazır halde beklediğini dile getirdi. Miloyçiç, Silahlı Kuvvetlerin insan ve maddi kaynaklarının karın temizlenmesi için de kullanılabileceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Banya Luka Saraybosna Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title