Haberler

Anoreksi Hastalığıyla Ölümden Dönen Kadın Vücut Geliştirme Şampiyonu Oldu

Güncelleme:

Anoreksi hastalığı nedeniyle 25 kilograma kadar düşen İngiliz kadın mucizevi bir değişim geçirerek, katıldığı vücut geliştirme yarışmasında şampiyon oldu.

Anoreksi (iştahsızlık) hastalığı nedeniyle aşırı derecede zayıf olan ve doktorların ailesiyle vedalaşmaya başlamasını söylediği kadın, imkansızı denileni yaparak hayata tutunmayı başardı. Taburcu olduktan sonra kendini spora adayan kadın, gıpta edilecek bir vücuda kavuştu.

18 AYDA DEĞİŞTİ

İngiltere'nin Andover kentinde bir kasabada yaşayan Nicola King, 6 yıl boyunca yemek yeme bozukluğu yaratan hastalığıyla boğuştu. İskelet gibi görünen kadın, ağırlık kaldırma sporunu yaparak 18 ayda şaşırtıcı bir değişim geçirdi.


DOKTORLAR 'ÖLECEKSİN' DEMİŞTİ

16 yaşında kalori saymaya başlayan Nicola, anoreksi hastalığının pençesine düştü. Bundan birkaç sene önce doktorlar, Nicola'ya ailesine veda etmesini ve hayati organlarının çalışmayı durduracağını söylemişti. Bu hastalık yüzünden Nicola'nın 6 hafta yemek yemeden ve su içmeden yaşadığı oldu.

Hastalığın ilerleyen zamanlarında Nicola'nın saçları döküldü ve adetleri tamamen durdu. 25 kiloya düşen kadın adeta bir ölü gibiydi.


YARIŞMADA ÖDÜL KAZANDI

2012 yılında yoğun bakımda tedavi gören ve tüp ile beslenen Nicola mucizevi bir şekilde kurtulmayı başardı. Hastaneden taburcu olduktan sonra spor salonuna gitmeye başladı. 2015 yılının sonlarında vücut geliştirme sporu hayatının odak noktası haline gelmişti.

Şimdi sağlıklı bir şekilde beslenen Nicola hayranlık uyandıran bir vücuda kavuştu. Geçen hafta İngiltere'de gerçekleşen vücut geliştirme yarışmasında 'en iyi dönüşüm geçiren vücut' ödülünü aldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Cinsellik Komik - İlginç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title