Haberler

Hamas'ın mali gücü ne kadar?

Güncelleme:

ABD, AB ve birçok Batı ülkesi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hamas'ın ablukalara karşın gelirini nasıl sağladığı merak konusu oldu. Örgütün mali disiplinini kripto varlıklar üzerinden ve Katar başta olmak üzere çevre ülkelerden edindiği destekle sağladığı öne sürülüyor.

Hamas'ın 7 Ekim'de binlerce roket, insansız hava aracı ve diğer ileri teknoloji ürünü ekipmanlarla İsrail'e sürpriz bir saldırı düzenlemesi, dünyayı şaşkınlığa uğratırken örgütün mali gücünü kripto varlıklar ve Katar başta olmak üzere çevredeki ülkelerle kurduğu mali anlaşmalarla sağladığı tahmin ediliyor.

1987 yılında kurulan, siyasi ve askeri kanatları bulunan İslamcı örgütün, İzzettin El Kassam Tugayları olarak bilinen silahlı kanadı İsrail'de intihar saldırıları dahil çok sayıda silahlı eylem düzenledi.

2 buçuk milyona yakın insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ni yöneten ve yaklaşık 50.000 görevlinin maaşlarını ödeyen Hamas, Gazzelilerden topladığı vergi ve destek veren ülkelerden gelen yardımlarla mali gücünü oluşturuyor.

KRİPTO PARA ETKİSİ

Hamas, kendisine uygulanan yaptırımları aşmak için kripto para birimlerini kullanıyor. Bu stratejiyle mali ablukaları delen örgüt, rahat bir ticari ağdan yararlanabiliyor. Örgütün siyasi ve maddi yapılanmasında Suriye iç savaşı sonrası ise kritik bir dönüm noktası ortaya çıkıyor.

KATAR'LA İLİŞKİLER VE YATIRIM OFİSİ

Örgütün Katar'la kurduğu ilişkilerle de mali durumuna yarar sağladığı bilinirken Katar'ın, Suriye iç savaşı sonrası Katar'a geçerek ülkede uluslararası bir yatırım ofisini de elinde bulunduruyor. Hamas'ın üst düzey isimleri tarafından yönetildiği belirtilen bu yapının Türkiye Suudi Arabistan Cezayir ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde şirketleri olduğu ileri sürülüyor.

Haberler.com / Bilal Ceran - Dünya

Katar Politika Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title