Haberler

Sanata katkı yapmak isteyen güvenlik görevlisi ortalığı karıştırdı! 1,3 milyon dolarlık tabloya göz çizdi

Güncelleme:

Rusya'daki Yeltsin Kültür Sanat Merkezi'nde çalışan bir güvenlik görevlisi 1.3 milyon dolar değerindeki tabloya kendisinden göz ekledi. Güvenlik görevlisinin yaptığı şeyin anlaşılmasının ardından acil olarak bakıma alınan tabloda silme işlemi başlatıldı. Temizlik işlemlerinin ciddi bir maliyete neden olacağı belirtiliyor.

Rusya'nın Yekaterinburg kentinde bulunan Yeltsin Merkezi'nden dün yapılan açıklamada, ressam Anna Leporskaya'nın 7 Aralık 2021'de sergilenen 'Üç Figür' (1932-1934) adlı tablosundaki 3 yüzden ikisine tükenmez kalemle göz çizildiğini belirterek soruşturma sonucunda olayın failinin tespit edildiği belirtildi.

İŞİNE SON VERİLDİ

Açıklamada, figürlere göz çizen kişinin "Yeltsin Center'ın güvenlik faaliyetlerini yürüten özel bir güvenlik kuruluşunun çalışanı" olduğu ifade edildi. Olaydan sonra güvenlik çalışanının işine son verildiği vurgulandı.

ACİL OLARAK RESTORE İŞLEMİNE ALINDI

Hasarın tespitinin ardından Moskova'ya gönderilen tablo, sanat restoratörü tarafından incelenirken, resmin restore edileceği, hasarın sanat eserine zarar vermeden ortadan kaldırılabileceği bildirildi. Polis tarafından soruşturma açılan güvenlik görevlisine 395 sterlin (yaklaşık 7 bin 250 TL) para cezası ve bir yıl hapis cezasıyla birlikte vandalizm soruşturması başlatıldı.

TEMİZLİK MALİYETİ DUDAK UÇUKLATTI

Tablodaki hasarın ve restorasyon maliyetinin 2 bin 470 sterlin (yaklaşık 45 bin 300 TL) olduğu belirtilirken, güvenlik görevlisinin çalıştığı şirketin restorasyon için ödemeyi gerçekleştirdiği aktarıldı. Ressam Anna Leporskaya'nın 'Üç Figür' (1932–1934) adlı tablosunun değeri tam olarak bilinmezken, resim daha önce bir sigorta şirketi tarafından 740 bin sterlin (yaklaşık 13 milyon 500 bin TL) bedelle sigortalanmıştı.

İşte o tablo:

Sanata katkıda bulunmak isteyen güvenlik görevlisi ortalığı karıştırdı! 1,3 milyon dolarlık tabloya göz çizdi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Yekaterinburg Ressam Rusya Haberler

500

Yorumlar (4)

haksız mıyım:

bu ilkokul talebesinin çizeceği türden anlamsız ve basit şekillere milyon dolarlık değer biçenlerin aklına şaşarım.sanat, insana güzellik duygusu vermiyorsa sanat olmaz

61
9
yanıtYanıtla
Hsn:

İnsanlar neye değer biçeceğini bilmiyorlar Bi çerçevedeki kağıda iki fırça salla sonra değeri bilmem kaç milyon dolar de dünya düzeni çok adaletsiz o paçavraya verilecek 1.3mlyn doları gidin insanlık için harcayın

56
10
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Temizletmeyle uğraşmayın. O tabloya göz çizen güvenlik görevlisini hapse atıp "Hapsedilen güvenlikçinin göz çizdiği tablo" deyip satın. Dünyada parasını harcayacak yer bulamayan çok sanatsever! var

17
6
yanıtYanıtla
Güneyli 01:

Tablo bişeye benzemiş fenamı.suratsız şeyde nedr hucube gibi.saçta yapsaydı tam olurdu.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title