Haberler

Adadan tartışma yaratacak görüntüler! Askerler rahiplere silah eğitimi verdi

Güncelleme:

Sık sık tansiyonun yükseldiği, gerilimin arttığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden gelen görüntüler dikkat çekti. Bölgede bu kez de rahiplere ağır silah eğitimi verildi. Eğitimden başarıyla geçen rahipler ise ödüllendirildi. Söz konusu görüntülere tepki yağarken bir açıklama yayınlayan kilise; her zaman iyi ilişkiler kurdukları ordudan aldıkları davet üzerine atış poligonuna gittiklerini, söz konusu faaliyetin de askeri değil eğlence amaçlı düzenlendiğini öne sürdü.

Salı günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin güneydoğusundaki Protaras bölgesinde çekilen görüntüler, gündem oldu. Doğu Akdeniz'de izlediği politikayla bölgedeki gerginliğin tırmanmasına neden olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), bu kez de rahiplere ağır silahlarla bir eğitim verdi.

Güney Kıbrıs'ta askerler rahiplere silah eğitimi verdi

RAHİPLERE AĞIR SİLAHLI EĞİTİM

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) karşı saldırgan bir tavırla yaklaşan GKRY, din adamlarını da silah eğitimi vererek gerilimin içine soktu. GKRY tarafından yayınlanan görüntülerde, rahiplerin ellerine aldıkları ağır silahlarla olası bir savaş veya saldırıya karşı eğitime girdiği görüldü. Atış eğitiminde başarılı görülen rahipler ise ödül takdim edildi.

Güney Kıbrıs'ta askerler rahiplere silah eğitimi verdi

EĞLENMEK İÇİN YAPILDIĞINI ÖNE SÜRDÜLER

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler Güney Kıbrıs basınının bile tepkisini çekti. Bunun üzerine kilise açıklama yaparak "Her zaman iyi ilişkiler kurdukları ordudan aldıkları davet üzerine atış poligonuna gittiklerini, söz konusu faaliyetin de askeri değil eğlence amaçlı düzenlendiğini" öne sürdü.

Güney Kıbrıs'ta askerler rahiplere silah eğitimi verdi

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Haberler

500

Yorumlar (8)

Unknown 123:

Gülerken bir yerimden ses cikti

52
2
yanıtYanıtla
ali can:

bunu imamlar yapmış olsaydı terörist olarak dünyaya ilan ederlerdi bizim imamların eğlenmeye hakkı yok mu yani

46
5
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Ne etsinlen zavalilar yurtlarinda adam kalmamiş Son care.

21
0
yanıtYanıtla
slim shady:

Rusyanın yaptığını yaptırtacaklar! Sonunda zorla tüm adaları ele geçirttirecekler. Zaten burnumuzun dibi. Alakasız bir şekilde yunanlıların elinde.

17
1
yanıtYanıtla
OKUR:

türkiyede askerler imamlara din adamlarına silah eyitimi verse ülke hop oturur hop kalkar şeriat geliyor laikliğe karşı hazırlıklar var diye ;-))

10
0
yanıtYanıtla
Serhat Şenel:

Vay papazyanlar vay uçmak mı istemişler bunlar tb tb tb 2 lerle.

7
0
yanıtYanıtla
özgür:

o zavallılar Türk tarafına sorgusuz sualsiz geçerken. siz geçemezsiniz.

yanıt6
yanıt0
bekir yapici:

külahima anlatsinlar ben kibris gazisiyim bizim karsimizda yunan ve rum askerlerleri eoka-b denilen Türk düsmani silahli teskilat ve iclerinde papaz kiyafetli olanlar hatta evlerin terasina catisina yerlesmis silahlandirilmis sivil halkta vardi.

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title