Haberler

Güney Afrika'da maden ocağında asansör faciası: 11 işçi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Güney Afrika'da bir madende 86 işçinin bulunduğu asansör yaklaşık 200 metre aşağı düştü. OIayda 11 işçi hayatını kaybetti, 75 işçi de yaralandı. Maden şirketinin CEO'su Nico Muller, "Bugün Impala tarihinin en karanlık günü" ifadelerini kullandı.

Güney Afrika'nın Rustenburg şehrindeki bir madende işçileri taşıyan asansörün düşmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı.

86 KİŞİNİN BULUNDUĞU ASANSÖR 200 METRE AŞAĞI DÜŞTÜ

Güney Afrika'nın Kuzey Batı eyaletine bağlı Rustenburg şehrinde Impala Platinum şirketine ait bir madende işçileri taşıyan asansör yaklaşık 200 metre aşağı düştü. Şirketten yapılan açıklamada, 86 işçinin bulunduğu asansörde 11 işçinin hayatını kaybettiği, 75 işçinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

"TARİHİMİZİN EN KARANLIK GÜNÜ"

Kazanın nedenine yönelik soruşturmanın sürdüğü, şirketin bölgedeki tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu aktarıldı. Şirket CEO'su Nico Muller, "Bugün Impala tarihinin en karanlık günü" ifadelerini kullandı.

BU YIL 27 ÖLÜMCÜL MADEN KAZASI YAŞANDI

Öte yandan; Ulusal Maden İşçileri Sendikası'na (NUM) göre Güney Afrika'da bu yıl eylül ayı itibarıyla 27 ölümcül maden kazası kayıtlara geçti.

Güney Afrika'daki madende asansör faciası: 11 işçi hayatını kaybetti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Afrika Afrika Maden CEO Kaza Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title