Haberler

Gözler savaş kabinesinden çıkacak kararda! İşte İsrail'in olası misilleme senaryoları

Güncelleme:

İran akşam saatlerinde İsrail'e "Gerçek Vaat" operasyonu kapsamında 300 füze ve İHA ile saldırı düzenlerken, Tel Aviv'in buna vereceği karşılık merak konusu oldu. Gözler saat 15.00'da yapılacak savaş kabinesine çevrilirken, İsrail'in olası misilleme senaryoları da ortaya çıktı. Uzmanlar İsrail'in İran üslerini füzelerle vurabileceğini hatta daha da ileriye giderek ülke genelindeki büyük askeri üsleri ve Devrim Muhafızları'nın eğitim merkezlerini hedef alabileceğini ifade ediyor.

İsrailli bir yetkili The Times of Israel'e, bu sabah yapılan durum değerlendirmesinde İran'ın füze ve drone saldırısına İsrail'in tepkisi konusunda herhangi bir karar verilmediğini söyledi. Olası yanıt bugün saat 15.00'te yapılması planlanan savaş kabinesi toplantısında tartışılacak.

DURUM DAHA DA KÖTÜYE GİDEBİLİR

İsrail'in Tahran'ın "Gerçek Vaat" operasyonuna nasıl bir karşılık vereceği merak konusu olurken, uzmanlar durumun daha kötüleşebileceğine dikkat çekiyor.

EN MUHTEMEL HEDEF İRAN ÜSLERİ

Büyük bir karşılık vereceğini duyuran İsrail'in en muhtemel hedefinin İran üslerini füzelerle vurmak olduğunu belirten BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, Tel Aviv'in daha da ileri gidip ülke genelindeki büyük askeri üsleri ve Devrim Muhafızları'nın eğitim merkezlerini hedef alabileceğini, bu saldırıların maddi hasarın yanı sıra, ölümlere de yol açabileceğini ifade etti.

İRAN'DAN MİSİLLEME YAPMASI BEKLENEN İSRAİL'E TEHDİT

İran ise sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla misilleme yapması beklenen İsrail'i tehdit etmiş ve "Tepkimiz dün geceye göre daha büyük olur" restini çekmişti.

GÖZLER KABİNEDEN ÇIKACAK KARARDA

Gözler İsrail'in savaş kabinesinden çıkacak karara çevrilirken, Orta Doğu'daki hükümetler de nefeslerini tutup gelişmeleri yakından takip ediyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Atanur Yiğit:

bu senaryoyu daha uzatmazlar kabul eden başka bir karar falan da çıkmaz bir göz boyamaydı oyun oynandı ve bitti daha ileri gidip birbirlerine zarar vermezler ne de olsa onlar görünüşte düşman arka planda birbirlerinin arkasını kollayan ülkeler

176
17
yanıtYanıtla
mesut:

Zaten böyle saçma sapan bir saldırı olmaz.. Operasyonu abd yönettiği çok açık. Adamlar saat bile verdi. )) Komedi gibi. Şimdi herkes gerçekten İran'ın İsrail i vurduğuna inanıyor mu? İnanlara saygım sonsuz ama ne bilim ))

yanıt145
yanıt20
VEFA:

Bunların hepsi kahpe dünya masalı.

93
5
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

VAY BE SABUN KÖPÜGÜ REST CEKMIS ! : ))) ISRAILIN USAKLARI SIZI !!!

69
9
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İra'ın füze ve iha , sihaları , Irak , Suriye sınırında İngiliz ve Abd uçakları tarafından düşürülüyor zaten. 2500 Km ye yakın uzaklıkta kalan kaç tane füze vs israile ulaşamaz zaten .Hava savunma sistemleri berhava eder onları. Ee geriye ne kaldı, dostlar alır verişte görsün

67
4
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Milletin gazını aldı , bakın Şam Elçiliğimize yapılan saldırının intikamını aldık ,Siyonistlere geçit vermedik vs..iran ikibin yıldır savaş görmedi zaten. Bundan sonra da göremez zaten...

yanıt29
yanıt3
Kemal Aslan:

Olasi bir savasta turkiye guney kibrisi ve adalari almak icin hamle yapmasi lazim aksi takdirde irandan sonra hedef turkiye zaten olurda guney kibrisi turkiye alirsa savas baslamadan turkiye kazanmis olur olasi savaş senaryolarini turkiye kazanacak bir strateji yapmasi lazim...

33
25
yanıtYanıtla
YCLKTS null:

Bir ülkeden toprak almak savaş nedenidir. O dediğin RedAlert C&C Age of Empires oyunlarında olur. O adayı alman için NATO yu BM yi Ingiltereyi Amerikayi karşına alman lazım. tarih oku biraz

yanıt22
yanıt4
gngr xxx:

Tabi onlarda hazır alın diyceklerdi ya bu kadar cahil olurmu insan diye düşünüyorum oluyormuş

yanıt9
yanıt1
Tırpan:

İran Yahudilerle gizli anlaşmalı... İsrail e bir tehdit lazım. etrafa sağa sola ve işgal etmek istediği topraklara saldırmak için, İran da bunlara bu bahaneyi veriyor.

32
5
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title