Haberler

Korku dolu anlar! Göstericilerin attığı molotofkokteyli, anons çeken muhabirin yanı başına düştü

Güncelleme:

Kuzey İrlanda'da günlerdir devam eden şiddet olaylarında, Kuzey İrlanda Protokolü'ne karşı çıkan birlik yanlıları polise molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Molotofkokteyllerinden biri, olay yerinde bulunan bir ajans muhabirinin hemen yanı başına düştü. Olay anı anbean kameraya yansıdı.

Kuzey İrlanda Protokolü'ne karşı çıkan birlik yanlıları, polise molotofkokteyli ve taşlarla saldırıp bir aracı ateşe verdi. Olayları yerinde izlemek için Belfast'ta bulunan Anadolu Ajansı muhabirinin anons çektiği sırada yakınına düşen molotof kokteyli, endişe verici anlar yaşanmasına sebep oldu.

NE OLMUŞTU?

Kuzey İrlanda Protokolü, Birleşik Krallık'ın parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasındaki ticareti düzenliyor. Birlik yanlıları, Kuzey İrlanda Protokolü'nün ticarete zarar verdiğini ve Kuzey İrlanda'nın Birleşik Krallık'taki konumunu tehdit ettiğini savunuyor. Bu nedenle de Kuzey Kuzey İrlanda Protokolü'ne karşı çıkmışlardı.

Bunun yanı sıra ayrılıkçı Sinn Fein partisi üyeleri ve yetkililerinin eski bir IRA istihbarat şefinin geçen haziran ayındaki cenaze töreni sırasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yasaklarını ihlal etmesi ve polisin müdahalede bulunmaması da olayları kızıştırdı.

İşte şiddet olaylarından kareler:

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title