Haberler

ABD'nin Gazze'ye havadan bıraktığı yardım kutularının paraşütleri açılmadı: 5 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

İsrail'in karadan erişimi kısıtlaması nedeniyle insani yardımların havadan indirildiği Gazze'de, ABD uçaklarından bugün atılan bazı insani yardım kutularının paraşütleri açılmadı. Yere sert iniş yapan kutular aşağıda yardım bekleyen Filistinlilere isabet ederken olayda 5 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması ve bölgede yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirirken bazı kişiler de yaralandı.

Gazze'ye İndirilen Yardım Kutuları Sivillerin Üzerine Düştü: Ölü ve Yaralılar Var

PARÜŞÜTÜ AÇILMAYAN YARDIM KUTULARI FİLİSTİNLİLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

AA muhabirinin görgü tanıklarından aktardığı bilgiye göre, uçaklardan indirilen insani yardım kutularının bazılarının paraşütleri açılmadı ve yardımların inmesini bekleyen Filistinlilerin üzerine düştü. Görgü tanıkları, kutuların Gazze kentinin kuzeyindeki Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerinde insani yardım bekleyen sivillerin üzerine düştüğünü aktardı.

Gazze'ye İndirilen Yardım Kutuları Sivillerin Üzerine Düştü: Ölü ve Yaralılar Var

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hastane kaynakları da Gazze'deki ihtiyaç sahiplerinin havadan bırakılan yardımların inmesini beklediğini, paraşütlerin açılmaması nedeniyle hızla düşen kutuların isabet etmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, bazı kişiler ise yaralandı. Kaynaklar, yaralıların Gazze kentindeki Şifa ve el-Ehli Baptist Hastanelerine götürüldüğünü kaydetti.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn son bir haftadır Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar düzenliyor.

Gazze'ye İndirilen Yardım Kutuları Sivillerin Üzerine Düştü: Ölü ve Yaralılar Var

YARDIMLAR DENİZE DÜŞMÜŞTÜ

Daha önce de Gazze'ye havadan atılan yardımların denize düşmesi nedeniyle yardımlara ulaşmak isteyen Filistinliler zor anlar yaşamıştı.

Bazılarının küçük balıkçı tekneleriyle bazılarının ise yüzerek insani yardımlara ulaşmak için denize girdikleri görülmüştü.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliği yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Gazze'ye İndirilen Yardım Kutuları Sivillerin Üzerine Düştü: Ölü ve Yaralılar Var

GAZZE'YE GİREN YARDIM MİKTARI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Uluslararası Adalet Divanının 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında "Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması" yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardım miktarının ocak ayına göre yarı yarıya düştüğü belirtiliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430'u çocuk olmak üzere 30 bin 800 Filistinli öldürüldü, 72 bin 298 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

İbrahim Demirel:

Bu olayın baş sorumlusu amerika ama yardımı yapmaya çalışan da amerika. Bu zalimlerin yapacağı yardım Bu kadar olur zaten bunu da bilerek yapmışlardır. Filistini yetim bırakan şu ümmete yazıklar olsun.

503
27
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Psssstttt, yanlışlıkla olmuştur yav, bilerek yapar mı? Dua et de yarın öbürgün yanlışlıkla Adana taraflarına bir bomba düşürmesinler yanlışlıkla, ya da kızıldenizden Husilere fırlatılan bir füze düşmesin Konya'ya yanlışlıkla.

yanıt40
yanıt52
Nuri Aga:

Sizin yardımınız batsın. Savaşı durdurun yeter.

328
13
yanıtYanıtla
aslan Ak:

siyonizm bir gün yıkılacak o gün onlar ölürken aynı sessizliğe bürün dünya

287
11
yanıtYanıtla
aslan Ak:

ANLADINIZ mı neden ağaçlar konuşaçak tüm islam alemi susuyor demem ki liderlerini islamiyeti sorgulanmalı

112
12
yanıtYanıtla
murat:

Yahu ağaç ne konuşacak yeterinçe ölen öldü agaçın konuşmasını beklersen filistin diye birşey kalmaz

yanıt52
yanıt12
remat tamer:

bilerek sabote etmişlerdir..

83
4
yanıtYanıtla
son osmanlı:

JY sana göre hamas terörist kendi halkını hakkını savunanlar ne zamandan beri teröristtir. o zaman dünya üzerinde büyük devletlerin sömürgesi olup, kanları akıtılan, canları ırzları tehlikede olan insanların kendini savunmalarıda yanlış senin zihniyetin zalimin yanındayım mazlumlar için yaşam alanı kalmasın öylemi

67
9
yanıtYanıtla
Vatansever:

Son Osmanlı Bırak kardeşim bu jy nickli arkadaşımızla uğraşma boş ver Doktor onu kendi haline bırakın dedi Anladığım kadarıyla psikolojik sorunları var

yanıt32
yanıt3
Rustem Sengul:

Ne kadar şanssizlar ya bu adamlar

6
17
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title