Haberler

Gazzeli profesör Refaat Alarer, İsrail'in hava saldırısında ailesiyle birlikte can verdi

Güncelleme:

Filistin'in tanınmış edebiyat profesörlerinden Gazzeli yazar Refaat Alarer, işgalci İsrail uçaklarının hava saldırısında ailesiyle birlikte hayatını kaybetti. Birçok Filistinli yazarın yetişmesine katkı sağlayan 6 çocuk babası Alarer, ekim ayında verdiği bir röportajda, "Gidecek başka bir yerimiz yok" demişti.

Filistinli edebiyat profesörü Refaat Alarer, İsrail'in hava saldırısında ailesiyle birlikte can verdi.

GAZZELİ PROFESÖR, HAVA SALDIRISINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Filistin'in tanınmış profesörlerinden edebiyatçı Gazzeli Refaat Alarer, İsrail uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki hava saldırısında ailesiyle birlikte hayatını kaybetti. Gazze İslam Üniversitesi'nde karşılaştırmalı edebiyat profesörü olan 44 yaşındaki Alarer, Ekim ayında CNN'e verdiği röportajda, kendisinin ve ailesinin kuzeyde kalmaktan başka seçeneği olmadığını söylemişti. 6 çocuk babası Alarer, "Gidecek başka yerimiz yok" demişti.

Gazzeli profesör Refaat Alarer, İsrail'in hava saldırısında ailesiyle birlikte can verdi

ÖLMEDEN ÖNCE YAZDIĞI ŞİİR GÖZYAŞLARINA BOĞDU

Alarer, Gazze'de genç Filistinli yazarların yetiştirilmesine katkı sağladı. Arkadaşı ve meslektaşı Jehad Abusalim, Alarer'in ölümünü doğruladı. "Sayılardan ibaret değiliz" projesiyle Gazze'de İsrail'in katlettiği insanların hikayelerini dünyaya aktaran Alarer'in ölmeden önce paylaştığı "Eğer ölmem gerekirse, bu bir masal olsun" şiiri okuyanları gözyaşlarına boğdu.

Gazzeli profesör Refaat Alarer, İsrail'in hava saldırısında ailesiyle birlikte can verdiRefaat Alarer


Alarer'in yazdığı son şiir:

"İlla ölmem gerekiyorsa, sen yaşamalısın…

Hikayemi anlatmak için…

Eşyalarımı satıp bir parça kumaş ile uzun kuyruklu ve beyaz teller satın almak için…

Gazze'de, bir yerde bir çocuk, cennetin gözlerinin içine bakarken,

Kendi bedenine bile veda etmeden giden babasını beklerken,

uçurtmayı görür…

Senin yaptığın uçurtmayı,

Ve bir an için bir meleğin ona sevgiyi geri getirmek için orada olduğunu düşünür.

Eğer ölmem gerekiyorsa, umut getirsin,

Bir masal olsun bu uçurtma…"

Gazzeli profesör Refaat Alarer, İsrail'in hava saldırısında ailesiyle birlikte can verdi

"HOLOKOST KURBANLARININ TORUNLARI BENZER FELAKETİ FİLİSTİNLİLERE KARŞI UYGULUYOR"

Profesör Alareer, röportajlarından birinde Gazze'de yaşanan dramı dile getirmişti. Gözyaşlarına hakim olmadığı anlarda şu sözleri kullanmıştı: "Londra'da Nazilerin yaptıkları gibi, bunun da yeniden Blitz olduğunu söylersem, ne yazık ki abartmış olmam. Holokost kurbanlarının torunları olduklarını iddia eden İsrailli bilim insanları, benzer bir felaketi Filistinlilere karşı uyguluyor. Bunun çok kasvetli olduğunu biliyoruz. Çok karanlık. Hiçbir çıkış yolu yok.

Gazzeli profesör Refaat Alarer, İsrail'in hava saldırısında ailesiyle birlikte can verdi

"GAZZE'DEN ÇIKIŞ YOK"

Gazze'den çıkış yok. Ne yapmalıyız... Boğulmalı mıyız? Toplu intihar mı edelim? İsrail'in istediği bu mu? Biz bunu yapmayacağız. Geçen gün orada birilerine, bazı arkadaşlarıma anlatıyordum. Ben bir akademisyenim. Muhtemelen evimde sahip olduğum en sert şey bir tahta kalemi. Ama İsrailliler bizi işgal ederse, üzerimize çullanırlarsa, kapı kapı dolaşıp bizi katlederlerse, yapabileceğim son şey bu olsa bile, o kalemi kullanıp İsrail askerlerine fırlatacağım. Ve bu Filistin'deki herkesin hissettiği şey. Çaresiziz ve kaybedecek hiçbir şeyimiz yok."

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Filistin Edebiyat İsrail Çocuk Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title