Haberler
BBC

Gazze: İsrail'in ateşkes yürürlüğe girmeden düzenlediği saldırıda 'aynı aileden 8 Filistinli...

Güncelleme:

Gazze'de İsrail güçleri ve Filistinli İslami Cihad (FİC) örgütü üylerei arasında iki gündür yaşanan son ayların en şiddetli çatışmalarının ardından, ateşkes yürürlüğe girdi.

Gazze'de İsrail güçleri ve Filistinli İslami Cihad örgütü üyleri arasında iki gündür yaşanan son ayların en şiddetli çatışmalarının ardından, ilan edilen ateşkes yürürlüğe girdi. Mısır ve Filistin kaynakları, ateşkesin Türkiye saatiyle 06: 30'da başladığını duyurdu. Filistinliler, çatışmaların sona ermesi öncesi İsrail'in düzenlediği hava saldırısında 8 kişilik bir ailenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail'in İslami Cihad'ın bir liderini öldürmesiyle başlayan saldırılarda 32 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ise ölenlerin 20'den fazlasının militan olduğunu savundu ve ateşkes sonrası da ülkenin güneyine Gazze'den roket atıldığını açıkladı.

Her iki taraftan hastane kaynakları, karşılıklı saldırılarda onlarca Filistinli ve İsrailli'nin de yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusu, İslami Cihad'ın ateşkes öncesi 400'den fazla roket attığını ve örgüt hedeflerine hava saldırıları düzenlediklerini açıkladı.

Çatışmalar, İsrail'in Salı günü sabahın erken saatlerinde düzenlenen saldırıda İslami Cihad komutanı Baha Ebu El Ata'yı öldürmesiyle başlamıştı.

İsrail, El Ata'nın Gazze'den fırlatılan çok sayıda roketin sorumlusu olduğunu ve bir saldırı hazırlığı yaptığını savunuyordu.





BM: Gerilimin savaşa dönüşmesini önlemek için çok sıkı çalışıyoruz

En kanlı saldırıysa dün gece saatlerinde, İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr-el Balah'taki bir eve düzenlediği hava akını oldu.

Gazze'yi yöneten Hamas'a bağlı Sağlık Bakanlığı, saldırıda hayatını kaybeden aynı aileden 8 kişinin hepsinin sivil olduğunu ve yaşamlarını yitienler arasında bir çocuk ile bir kadının da bulunduğunu açıkladı.

İsrail ordusu ise saldırıda bir roket biriminin başında bulunan İslami Cihad komutanı Rasim Ebu Malhous'un öldürüldüğünü savundu.

BM Ortadoğu Barış Elçisi Nickolay Mladenov, ateşkesin başlamasının ardından, hem örgütün hem de Mısır'ın "Gazze ve çevresindeki en tehlikeli gerilimin bir savaşa dönüşmesini önlemek için çok sıkı çalıştığını" söyledi.

BBC

İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title