Haberler

Filistinli gruplar Gazze'den İsrail'e roket fırlattı

Güncelleme:

Filistinli gruplar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon şehrine çok sayıda roket fırlattı. Atılan roketler nedeniyle Aşkelon'da sirenler çaldı. Filistinli grupların Gazze'den attığı roketlerin büyük çoğunluğu İsrail'e ait 'Demir Kubbe' sistemi tarafından havada imha edildi. İsrail makamlarından ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Filistinli gruplar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'in Askalan (Aşkelon) şehrine çok sayıda roket fırlattı.

Atılan roketler nedeniyle Askalan'da saldırı sirenleri çaldı.

Filistinli grupların Gazze'den attığı roketlerin büyük çoğunluğu İsrail'e ait "Demir Kubbe" sistemi tarafından havada imha edildi. Birkaç roketin isabet ettiği açık arazide yangın çıktığı ve siyah dumanların yükseldiği görüldü.

Şehir merkezinde ise yola düşen roket nedeniyle çevredeki evlerde maddi hasar oluştu. Roket saldırıları nedeniyle şehir merkezindeki yolların boş olduğu dikkati çekti.

Roket, Filisin beldesine isabet etti: 1 ölü

Öte yandan Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bölgeler ve işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde de sirenler çaldı.

Filistin Kızılayı, İsrail'in Batı Şeria çevresine ördüğü "Ayrım Duvarı" yakınındaki Tulkerim'e bağlı Baka beldesine roket düşmesi sonucu bir Filistinlinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Aşkelon (Askalan) kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanımıştı.

Kassam Sözcüsü "Ebu Ubeyde", Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Düşmanın Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde halkımızı tehcir etme ve onları evlerinden kaçmaya zorlamak yoluyla işlediği suçlarına karşılık, Askalan şehri sakinlerine bu akşam saat 17.00'den önce ayrılmaları için bir süre veriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title