Haberler

Fed Tahvil Alımını Düşürecek

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, FED’in tahvil alımlarında 10 milyar dolarlık kesintiye giderek, aylık tahvil alımını 75 milyar dolara düşüreceğini açıkladı.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, FED'in tahvil alımlarında 10 milyar dolarlık kesintiye giderek, aylık tahvil alımını 75 milyar dolara düşüreceğini açıkladı.

FED Başkanı Bernanke, iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında Washington'da düzenlediği basın toplantısında, komite kararını açıkladı. Aylık tahvil alımlarının hazine bonosu ve mortgage destekli menkul kıymetlerden 5'er milyar dolar kesilerek 75 milyar dolara düşürüleceğini açıklayan Bernanke, kararın Ocak ayı itibariyle uygulanmaya başlayacağını ifade etti.

Bernanke kararı açıkladığı konuşmasında, "Veriler iyileşmeye devam ettiği takdirde tahvil alımları daha da azaltılacak" ifadelerini kullandı. İstihdamdaki giderek artan ilerleme ve iş gücü piyasasındaki gelişmeye dikkat çeken FED Başkanı, "Komite varlık alım hızında ılımlı bir azaltma kararı vermiştir" dedi. Bernanke, gelen verilerin komitenin ekonomik hedefleri doğrultusunda işlemeye devam etmesi durumunda alımların daha da azaltılabileceğini söyledi.

FED Başkanı Ben Bernanke, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Şubat ayı itibarı ile görevini teslim edeceği Janet Yellen'in de komitenin aldığı karardan memnun olduğunu belirtti.

Tahvil alımlarının azaltılmasının, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde değer kayıplarına yol açabileceği belirtiliyor.

Karar sonrası ABD borsalarında alımlar hızlandı. Dow Jones endeksi yüzde 1, S&P 500 yüzde 0,69, Nasdaq endeksi yüzde 0,21 oranında yükseldi. Karar öncesi 1,234 dolarda seyreden spot altının onsu 1,233 dolarda işlem görüyor. FED'in azaltıma gitmesinin ardından Dolar/TL kotasyonları 2,0620'yi gördü. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Merkez Bankası Ben Bernanke Washington Fed Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title