Haberler
BBC

El Cezire'nin İnternet ve Sosyal Medya Platformlarına 'Siber Saldırı'

Katarlı yayın kuruluşu El Cezire, resmi Twitter hesabından internet ve sosyal medya dahil tüm sistemlerine yönelik 'aralıksız' siber saldırılarla mücadele ettiklerini açıkladı.

Doha merkezli dev yayın kuruluşu El Cezire, "tüm sistemlerinde" geniş çaplı olarak siber saldırılara uğradıklarını açıkladı.

El Cezire'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "El Cezire medya ağı tüm sistemleri, internet siteleri ve sosyal medya platformlarında siber saldırıya uğramıştır" denildi.

Açıklamada, Katarlı yayın kuruluşun "aralıksız" olarak saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Fransız haber ajansı AFP, medya kuruluşundan bir kaynağın da saldırıları teyit ettiğini söyledi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir El Cezire çalışanı ise, siber güvenliğe çeşitli saldırı denemeleri olduğunu ve ünlü medya ağının tüm platformlara yansıyan bu tehditle mücadele ettiğini söyledi.

İsmini vermek istemeyen kaynak, El Cezire medya ağına bağlı tüm oluşumların çalışır halde olduğunu da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Yemen, Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

5 Arap ülkesinin kararına gerekçe olarak "Katar'ın terörizme destek vermesi" gösterilirken, Doha yönetimi suçlamaları reddetmeyi sürdürüyor.

Suudi Arabistan ile BAE, kararın ardından El Cezire dahil Katar yayın organlarını ülkelerinde yasaklama kararı almıştı.

Diplomatik krize dönüşen gelişmeler sonucu, Riyad'da bulunan Katar merkezli El Cezire kanalının da ofisi kapatılmıştı. Kapatma haberini Suudi devlet televizyonu duyurmuştu.

'Askeri yolla çözülemez'

Öte yandan, Perşembe günü Başkent Doha'da gazetecilere konuşan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, diplomatik krize ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Es-Sani, "terörizme destek verdikleri" iddiasını yalanlayarak, "Barış platformuyuz, terör değil…Bu anlaşmazlık bütün bölgenin istikrarını tehdit ediyor" dedi.

Kendileriyle ilişkileri kesen ülkelerin Katar'a talepler listesi sunmadığını söyleyen es-Sani, "Bu sorun asla askeri yollarla çözülemez" dedi.

"Bağımsız" dış politikalarının değişmeyeceğinin altını çizen es-Sani, "Teslim olmaya hazır değiliz. Asla da hazır olmayacağız" diye konuştu.

BBC

El Cezire Twitter Katar Doha Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title