Haberler

Ekvador, Kolombiya'dan sonra Latin Amerika'da ötanaziyi suç olmaktan çıkaran ikinci ülke oldu

Güncelleme:

Ekvador, Latin Amerika'da ötanaziyi suç olmaktan çıkaran ikinci ülke oldu. Mahkeme kararıyla doktorlar artık hastaların ölümüne yardım edebilecek. Ötanazi, ALS hastası bir kadının dava açmasıyla gündeme geldi. Karar ülkenin özgürlüğüne vurgu yapıyor.

Ekvador, Latin Amerika'da ötanaziyi suç olmaktan çıkaran ikinci ülke oldu. Anayasa mahkemesinin kararıyla, doktorlar artık hastaların ölümüne yardım edebilecek ve bu durum cinayet sayılmayacak. Ötanazi konusu, ALS hastası bir kadının dava açmasıyla gündeme geldi. Kadın, acı çektiğini ve huzur içinde ölmek istediğini ifade etti. Bu karar, ülkenin daha özgür hale geldiğini gösterdi.

Ekvador, Kolombiya'nın ardından Latin Amerika'da ötanaziyi suç olmaktan çıkaran ikinci ülke oldu. Anayasa mahkemesi, doktorlara hastaların ölümüne yardım etme izni verdi. Bu kararla, doktorlar acı çektikleri için ölmek isteyen hastaların erken ölmelerine yardım edebilecek.

Ötanazi konusu, Ekvador'da ilk kez ALS hastalığından muzdarip bir kadının dava açmasıyla gündeme geldi. Kadın, acı çektiğini, yalnızlık ve acı yaşadığını ve huzur içinde ölmek istediğini ifade etti.

Roma Katolik Kilisesi'nin ötanaziye karşı şiddetle çıkmasıyla birlikte, toplumda tartışmalar sürüyor.

ALS hastası Paola Roldán, ötanazi hakkında yasaları değiştirmek için dava açtı. Mahkeme, yaşam koşulları acı verici olanların özgürce karar verebileceğine hükmetti.

Roldán, bu kararın ülkesini daha özgür hale getirdiğini ve insan hakları mücadelesinin kolay olmadığını vurguladı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Latin Amerika Kolombiya İnsan Hakları Hukuk Sağlık Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

sade vatandaş:

TÜRKİYEDE 10 BİN LİRA MAAŞLA YAŞAMAYA MAHKÜM EDİLEN BAŞKA GELİRİ OLMAYAN YAŞLI ÇARESİZ YALNIZ VATANDAŞLARADA ÖTANAZİ HAKKI VERİLSİN SÜRÜNECEĞİMİZE ACI ÇEKMEDEN TERK-İ DİYAR EYLEYELİM HEM O ZAMAN BİZE VERDİĞİNİZ PARADA CEBİNİZDE KALIR VİCDANINIZ SIZLAMADAN ÇOLUK ÇOCUĞUNUZLA RAHAT RAHAT HUZUR İÇİNDE HARCARSINIZ

9
4
yanıtYanıtla
corci:

umarım bir gün bize de gelir. acı çekerek yaşamak çok zor

8
3
yanıtYanıtla
onur aksakal:

travzonniler olarak deriz ki reis ne derse odur ha şöyle

0
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title