Haberler

Dünyanın En Tehlikeli Kenti Belli Oldu

Güncelleme:

Dünyanın en tehlikeli kenti Venezuela'nın başkenti Caracas seçildi.

Meksika merkezli bağımsız araştırma kuruluşu "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi"nin verilerine göre, dünyada en fazla cinayetin işlendiği kent Latin Amerika'da yer alıyor.

EN TEHLİKELİ KENTLERİN ÇOĞU LATİN AMERİKA'DA

Şiddet olaylarının hızla arttığı kentte 100 bin nüfusa karşı 120 cinayet işleniyor. Araştırmaya göre, savaş bölgesi olmayan dünyanın en tehlikeli 50 kentinin büyük bir kısmı Latin Amerika'da yer alıyor.

ŞİDDET SALGINI BÖLGELER

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta 100 bin nüfusa 120 cinayet denk geliyor. Söz konusu veriler BM Uyuşturucu ve Suç Dairesi'nin verileriyle de uyuşuyor. Dünya Sağlık Örgütü, 100 bin nüfusa karşı 10 cinayetin işlendiği yerleşim birimlerini "şiddet salgını" bölgeler olarak ilan ediyor.

İKİNCİ TEHLİKELİ ŞEHİR HONDURAS'TA

Meksika merkezli "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi"nin verilerine göre, dünyanın en tehlikeli ikinci kenti ise Honduras'ın San Pedro Sula şehri oldu. Listenin üçüncü sırasında ise, El Salvador'un başkenti San Salvador yer aldı. San Salvador'da 100 bin nüfusa 105 cinayet denk geliyor. El Salvador'da ülke genelinde 100 bin nüfusa ise 90 cinayet düşüyor. El Salvador bu rakamla dünyanın en tehlikeli ülkesi oldu. El Salvador'da geçtiğimiz ağustos ayında 911 cinayet işlendi. 2016'nın ilk günü ise 35 cinayet olayı yaşandı.

GENÇLERİ SUÇ ÖRGÜTLERİNE İTİYORLAR

Latin Amerika'da şiddet olaylarında uyuşturucu ticaretiyle uğraşan suç örgütlerinin büyük payı bulunuyor. Bu ülkelerdeki muhafazakar işadamlarının, gençleri suç örgütlerine doğru ittiği iddia ediliyor. 2008 ile 2010 yılları arasında dünyanın en tehlikeli kenti olarak kabul edilen Meksika şehri Ciudad Juarez bu yıl ilk 50 tehlikeli şehir listesine giremedi. ABD sınırında bulunan Ciudad Juarez uzun yıllar uyuşturucu kartellerinin hesaplaşma alanına dönüşmüştü. Yine 90'lı yıllarda dünyanın en tehlikeli kenti olarak görülen Medellin de bu yıl ilk 50 listesinde yer almadı.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Latin Amerika El Salvador Venezuela Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (4)

Muhtar:

Ulan siz daha Adana''yı görmemişsiniz. . .

18
3
yanıtYanıtla
KAMİL:

ADANA. . . . . .

20
1
yanıtYanıtla
cekilmez Mobil-ANDROID:

KAMIL nere oldugunun soylede alirsin cevabini belki senin kokenlerin adanaya sonrada yerlesip pis etmisdir

0
0
yanıtYanıtla
As:

Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title