Haberler

Boko Haram Öldürdüğü Kişi Sayısı İle "Yılın En Kanlı Örgütü" Oldu!

Güncelleme:

Maryland Üniversitesi'nin Ekonomi ve Barış Enstitüsü Küresel Terörizm Endeksi'ne göre 6 bin 664 kişiyi öldüren Boko Haram yılın en kanlı örgütü. Boko Haram'ı IŞİD takip ediyor.

IŞİD hunharca eylemlerine Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da devam ederken yeni bir araştırma Nijeryalı terörist grup Boko Haram'ın dünyanın en kanlı örgütü olduğunu ortaya koydu.

IŞİD'DEN DAHA KANLI ÖRGÜT: BOKO HARAM

Maryland Üniversitesi'nin Ekonomi ve Barış Enstitüsü, Küresel Terörizm Endeksi 2015'i açıkladı. Endeks'e göre Boko Haram geçen yılın en kanlı terör örgütü. Nijerya'nın kuzeyindeki eyaletlerde başkaldırısını sürdüren terörist örgüt, 2014'de 6 bin 664 kişiyi öldürdü. IŞİD'in 2014'de öldürdüğü insan sayısı ise 6 bin 73.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 300 DAHA FAZLA İNSAN ÖLDÜRDÜ

Rapor, Nijeryalı terörist örgütün bir önceki yıla kıyasla yüzde 300 daha fazla insan öldürdüğünü ortaya koyuyor. Saldırılara bir dizi intihar bombası saldırısı ve düzinelerce köy ve kasabanın yerle bir edilmesi de dahil.


Boko Haram, bu yıl içerisinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlılığını açıklamıştı.

SALDIRILAR NEDENİYLE 3 EYALETTE OLAĞANÜSTÜ HAL VAR

Aynı yıl, İnsan Hakları İzleme Örgütü "cinayet, işkence ve tecavüzün" de aralarında bulunduğu ve "insanlığa karşı işlenen suçlar" anlamına gelen bir dizi saldırıyı da belgeleriyle ortaya koydu. Adamawa, Borno ve Yobe adlı Nijerya'nın kuzeydoğusundaki üç eyalette Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.

Kaynak: Newsweek.com, Jack Moore

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afrika Işid Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (135)

agıri:

en kanlı örgüt akp

32
32
yanıtYanıtla
kktcuce:

allahın malı örgüt diyor parti demiyor:))) hem bu kafayla sende sırtını daya teröre senide alır bu devlet hiç tasalanma len bildik devlet işte 90 sene dir. . hayırdır onca darbe de seni tıklayan kapını calan olmadı herhaldeki akp yi öyle göstermeye calışıyorsun. . çok zavallısınız cokkk

yanıt3
yanıt5
aliMobil-IOS:

Üçüncüde HDP terörü

34
17
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

Öyle bir ülkedeyiz ki Ambulanslara ateş acıyorlar, Hastaneleri yakıp yıkıyorlar, Asker ve Polis araçları ile hastalar hastanelere götürülüyor hey pkkya destek veren içinde Allah Korkusu olmayan insan Bu Pkk mı sizin savunucunuz?

33
16
yanıtYanıtla
özgür antalya:

bu yalan ve iftira haberlerini izlemekten vazgeçip gerçek haber izleyin birazda kimin Allahtan korkması gerektiğini görün

yanıt0
yanıt0
zeynep:

Korkarim bi gun senide ikna edeeler aonra ama diye baslar cumleler tipki hdpye gecen artistler gibi

yanıt0
yanıt1
Alevi87:

BUnlara devleti silah yolladi! Bunlarin arkasinda akp var

25
24
yanıtYanıtla
ÖMER:

Hdp Pkknın koludur. Bir çok ilde Eylemlere başlayacaklar. Akp aldığı oyu haketmeli ve artık kesinlikle hdpkk ya taviz vermemeli. Hdp terör örgütü listesine alınmalı.

35
9
yanıtYanıtla
KONYALI:

DUMYANIN EN KANLI TEROR ORGUTU TÜRKIYEDIR OLDURDUGU KÜRT SAYISI 10. 000 i GECTi HADi YALAN DiYiN

20
23
yanıtYanıtla
Agrili:

Yalan

yanıt10
yanıt10
Tüm 135 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title