Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden "Hastalık X" uyarısı! Salgın, koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabilir

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, yeni bir salgın hastalık konusunda uyarıda bulundu. Gizemli bir hastalık olarak tanımladığı "Hastalık X" ile ilgili konuşan Ghebreyesus, bu salgının koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceğini söyledi. 2021 yılında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlayan DSÖ, 75 milyon insanın hayatını kaybedebileceğine vurgu yapmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta katıldığı oturumda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, gizemli bir hastalık olarak tanımladığı "Hastalık X" ile ilgili konuşurken, dünyanın bu hastalığın salgın haline gelebileceğinin sinyalini vererek hazırlıklı olunmasını istedi.

"KORONADAN 20 KAT DAHA ÖLÜMCÜL OLABİLİR"

DSÖ'nün 1 numarası, "Hastalık X"in corona virüsü salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini söyledi. 2021 yılının başında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlayan DSÖ, hastalığın 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceğini ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini aktardı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Hastalık X' uyarısı! Salgın, koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabilirDSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus.

"BÜTÜN ÜLKELER PANDEMİYE KARŞI ANLAŞMAYA VARMALI"

Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'na katılan Ghebreyesus, "Mayıs ayında bütün ülkelerin ortak düşman olan pandemiye karşı bir anlaşmaya varmalarını umut ediyorum" dedi. Ghebreyesus, "Olabilecek bilinmeyen şeyler var ve herhangi bir şeyin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı önemli, bu yüzden bilmediğimiz hastalıklar için bir yer tutucuya ihtiyacımız var" dedi. Ghebreyesus küresel konferansta, "Covid-19 sırasında birçok insanı kaybettik çünkü onları yönetemedik. Kurtarılabilirlerdi ama yer yoktu. Yeterli oksijen yoktu. Peki ihtiyaç olduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz" ifadesini kullandı.

DAVOS ZİRVESİNDE ÇOK NET BİR MESAJ VERDİ

Ghebreyesus, anlaşma yoluyla ortak bir müdahalenin dünyanın başka bir salgına daha iyi tepki vermesine yardımcı olacağını söyledi. Davos'ta çok net mesaj veren Ghebreyesus, "Olabilecek bir şeyi önceden tahmin etmek daha iyidir çünkü tarihimizde birçok kez olmuştur ve buna hazırlanmak gerekir. Bazı şeylerle hazırlıksız yüzleşmemeliyiz; bilinmeyen bazı şeylere de hazırlanabiliriz" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Birleşmiş Milletler Dünya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Yusuf GÜÇLÜ:

Dünya sağlık örgütü virüsün kendisi olmuş

610
17
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Nerden biliyorsun virüs çıkmadan biliyorlar çünki kendileri üretiyorlar. Bio terör saldırısını yapanların basın temsilcisi bu adam.

530
21
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Böyük oyunu boz yiğen

yanıt97
yanıt18
Birileri:

sayın albert einstein'ın mahalle sakini versiyonu; bu virüsler on yıllardır biliniyor. Ölüm oranı çok yüksek olduğu için bulaştırıcı özelliği düşük oluyor ve bölgesel olarak etki gösteriyor. Yani kişi çok fazla kişiye bulaştıramadan ölüyor. Ancak bazı mutasyonlar pandemi oranını yükseltiyor ve bugünlerde gündeme geliyor.

yanıt12
yanıt26
anti mizantropist:

bu yazının altındaki yorumlara bakın neden milletin 6 doz mRNA olmaya kuzu gibi gittiğini anlarsınız

yanıt33
yanıt2
Bos Sayfa:

Öyle büyük bir oyun oynuyorlar ki insanları korkutmayla dünyaya hükmediyorlar. Açgözlü yaratıklar

294
16
yanıtYanıtla
Kemal Sağlam:

Bizde ekonomi virüsü var daha ölümcül bizi korkutmaz öyle 20 kat 30 kat virus

232
43
yanıtYanıtla
Deniz Çapa:

yeter ak

196
15
yanıtYanıtla
Alparslan Çapa:

Aynen katiliyorum neyse bizde orduya köyüme giderim neyapim dogayla ic ice yaşarim

yanıt11
yanıt0
Alparslan Çapa:

Bende köyüme giderim az kazanirim ama olsun saten para harcancak bir seyde yok orda hic olmasa herkezden uzak

yanıt14
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title