Haberler

Dünya Meteoroloji Örgütü: Mart ve mayıs ayları arasında El Nino etkisi olacak

Güncelleme:

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) geçen yıl ve özellikle bu yıl normaller üzerinde sıcaklık getiren El Nino'nun bu yılın mart ve mayıs ayları aralığında normalin üstünde sıcaklıklara neden olabileceğini duyurdu. WMO Genel Sekreteri Saulo, "Haziran 2023'ten bu yana her ay yeni bir aylık sıcaklık rekoru kırıldı ve 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. El Nino bu rekor sıcaklıklara katkıda bulundu, ancak ısıyı hapseden sera gazları tartışmasız ana suçludur" dedi.

WMO bugün yaptığı açıklamada 2023'ten itibaren yüksek sıcaklılardan sorumlu El Nino iklim düzeninin, şu sıralar etkisini biraz kaybederek zayıfladığını ancak gelecek aylarda küresel iklimi etkilemeye devam edeceğini, insan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazlarının hapsolduğu sıcaklığı yükselteceğini belirtti.

"NORMALLERİN ÜZERİNDE SICAKLIK BEKLENİYOR"

WMO açıklamasında "Mart ve mayıs ayları arasında neredeyse tüm kara alanlarında normallerin üzerinde sıcaklıklar bekleniyor" diyerek uyardı.

Dünya Meteoroloji Örgütü: Mart ve Mayıs ayları arasında El Nino etkisi olacak

ANA SUÇLU: SERA GAZLARI

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo konuyla ilgili `Haziran 2023'ten bu yana her ay yeni bir aylık sıcaklık rekoru kırıldı ve 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. El Nino bu rekor sıcaklıklara katkıda bulundu, ancak ısıyı hapseden sera gazları tartışmasız ana suçludur" dedi.

EL NİNO NEDİR?

El Nino ortalama olarak her 2 ila 7 yılda bir meydana gelir ve genellikle 9 ila 12 ay sürer. Orta ve doğu tropik Pasifik Okyanusu'ndaki okyanus yüzeyinin ısınmasıyla ilişkili doğal olarak oluşan bir iklim düzenidir. Dünyanın farklı yerlerindeki hava ve fırtına düzenlerini etkiler. Ancak bu, insan faaliyetleri nedeniyle değişen bir iklim bağlamında gerçekleşir.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dünya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Export 86:

Daha beter olur inşallah insanlar zıvanadan çıktı

69
115
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Dünyayı 1 vursa Türkiye'yi 10 vurur.

111
18
yanıtYanıtla
leon taş:

Bişey olmaz olmaz olmaz sıcaklık iyidir hayatta kuşkusu olan ödlekler korkar sadece

16
79
yanıtYanıtla
Yahya Akçay:

bir suçlu sera gazımı bu dünyada ne zehirli kimyasallar kullanıyor , ülkemizde bile adamlar siyanürü ve başka bir zehirli kimyasalı havaya püskürtüyorlar, erzincan da madene hava kirliliği ve asit yağmurlarına sebep olan 'Sülfür Dioksit' gazının buharlaştırılarak atmosfere salındığı görüntülendi cezalar yazılmış halen havaya zehirli gaz verilmeye devam ediyor. kimsenin tınladığı yok ülke ülkelikten çıkıp aile şirketi olmuş

59
8
yanıtYanıtla
onur aksakal:

Travzon etkilenmesunde dünya pizi ilgülendürmez da uşağum

19
26
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

El Ninoyu Bilmemde Türkiyede UZUN ADAMIN Zamli El Reccebin Rabbia Kokan Tokadi Var

26
15
yanıtYanıtla
Alkurt:

DOYMAK BILMEYEN ÜST BARONLARIN TABIAT ANAYA YAPTIKLARININ SONUCLARI. ALIMIN BIRI DIYOR KI; KARNI TOK HAYVANDAN ZARAR GELMEZ, AMA KARNI TOK INSANDAN ZARARR GELIR VE COK TEHLIKELIDIR,

33
2
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Nisan-Mayıs aylarında yeni bir virüs saldırısı başlatacaklar sivrisineklerin kullanılacağı virüsün hızlı yayılması için sıcak havaya ihtiyaç var iklim silahlarıyla hava değiştirilebiliyor anladınız gerisini DÖS WMO fondaş medya hepsi birbiriyle bağlantılı.

24
4
yanıtYanıtla
A B:

Şu anda karma virüsün üzerimize saldılar zaten tekrarlayan geçmeyen gribe benzer influenza, corona, zatürre ve alerjik rinit virüsü ile potpori olarak kök söktürüyor insanlara sağlıkçılarda gelen komisyon ile bilmez ayağında devam

yanıt17
yanıt1
Onemli Degil:

Zaten Gunluk Yasayan, Sokaklarda Basibos Dolasan, Mesai Saatlerinde Trubinlere Oynayan Milletiz..Cok da Onemli Degil...

23
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title