Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz, sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde yaptığı "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" çıkışı yeni bir süreci başlatırken, 14. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Bakan Fidan "Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "14. Büyükelçiler Konferansı"nın açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'ndeki " Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" restiyle başlayan yeni sürece ilişkin dikkat çeken bir mesaj veren Bakan Fidan, "Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek" dedi.

"VİZYONUMUZ TÜRKİYE'Yİ SİSTEM KURUCU AKTÖRLER HALİNE GETİRMEKTİR"

Konuşmasında "Vizyonumuz Türkiye'yi sistem kurucu ülke haline getirmek' vurgusunda bulunan Bakan Fidan'ın konuşmasından satır başları şöyle; "Türkiye yüzyılına adım atıyoruz. Vizyonumuz Türkiye yüzyılında Türkiye'yi sistem kurucu aktörler halinde getirmektir. Küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, barış, güvenlik ve istikrar üreten, insanlığı kucaklayıcı bir sistemin kurulması için diğer ülkelerle birlikte çalışacağız.

"ADI İSTER PKK OLSUN, İSTER FETÖ OLSUN..."

Barışı ve güvenliği tesis etmek için tedbir ve girişimlerimizi yoğunlaştıracağız. Güvenlik, huzur ve istikrara en büyük tehdit terör örgütleridir. Tüm ilgili kurumlarımızla birlikte terör örgütlerine göz açtırmayacağız. Adı ister PKK olsun, ister FETÖ olsun terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere nefes aldırmayacağız.

"KARADENİZ'DE SÜKUNETİN SAĞLANMASI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK"

Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Karadeniz'de sükunetin sağlanması temel önceliğimiz olacaktır. Karadeniz tahıl girişiminin yeniden canlandırılması için bütün taraflarla temaslarımızı sürdüreceğiz.

"YUNANİSTAN'DAN SAMİMİYET BEKLİYORUZ"

Ege ve Doğu Akdeniz'de çıkarlarımızı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz. Yunanistan ile pozitif atmosferin devamı için uğraşacağız. Yunanistan'dan, Ege'de bizimle aynı samimiyeti bekliyoruz. Filistin'de çözüm mutlaka iki devletli olmalıdır. Bu vizyona zarar veren her türlü harekete karşı duracağız.

"SÜRECİN TAM ÜYELİKLE CANLANDIRILMASI GEREK"

Türkiyesiz AB'nin küresel bir aktör olamayacağını buradan bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Hakan Fidan Türkiye İsveç Nato Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500

Yorumlar (24)

sade vatandaş:

ekonomisi iflas etmiş ülkeyi mülteci deposu yapmış önlerine gelene vatandaşlık veren yönetim ve adalet sistemi avrupa birliği standartlarına taban tabana zıt bir ülkeyi niye kim alır

104
21
yanıtYanıtla
Recep Yılmazer:

Ozaman yunanistan neden üye

yanıt2
yanıt15
Recep Yılmazer:

Ekonomisi iflas etmiş ülkenin nasıl olduğunu öğren sonra yorum yap.depreme 150 milyar doları hesap et.Almanya büyüklüğünde yer var.ama senin yıllardır amacın farklı.yunanistan neden üyü ozaman.çok şey varda sen cahilsin…

yanıt4
yanıt6
sade vatandaş:

recep belli haberin yok yunanistanın kredi notu yatırım yapılabilir seviyeye yükseldi onlar hiç bir mültecinin gözünün yaşına bakmıyor önüne gelene ikibuçukliraya vatandaşlık vermiyor meclisteki milletvekilleri orada süs olarak durmuyor her şeye bir kişi karar vermiyor

yanıt9
yanıt1
sade vatandaş:

hazine tamtakır borç alınan milyarlarca dolar var ayrıca milyarlarca dolar hariçten borç var ülke milyonlarca mültecilerle doluşturulmuş halk yoksulluk ve sefalet içinde sen hangi alemde yaşıyor neyin hesabını yapıp kimi kandıracağını sanıyorsun

yanıt3
yanıt0
Cevap :

Boşa kürek çekme Hakan Fidan. Daha çok beklersiniz Ab alacak diye. :))

52
13
yanıtYanıtla
Mersin İdmanYurdu:

Geleceğin Türkiye Cumhuriyeti Başkanı ADAMM .. ADAMM . .

25
38
yanıtYanıtla
Necdet:

10 sene boyunca ilişkileri gerin sonrada çark edin. Tipik AKP politikası. Mısır, Yunanistan da olduğu ve yakında Suriye de olacağı gibi.

48
15
yanıtYanıtla
Sessiz ciglik:

Belediye secimlerini bekliyorlar

yanıt19
yanıt4
Recep Yılmazer:

Siz herzaman kaybedini değil kazananı eleştirirsiniz.saçmalık diz boyu.cebini düşünenler buraya dolmuş..git savunduğun partinin açıklarını anlat..kazananı eleştirme..sizin için doların 1 tl olması bile iktidara bağlatmaz.

yanıt1
yanıt6
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title