Haberler
BBC

BBC editörü Bashir'in tarihe geçen röportaj için Prenses Diana'yı sahte belgelerle kandırdığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Prenses Diana ile 1995'te yaptığı röportaj büyük yankı uyandıran ve bu röportajın ardından büyük üne kavuşan BBC Editörü Martin Bashir'in Diana'yı sahte belgeler kullanarak röportaja ikna ettiği ortaya çıktı. BBC, Bashir hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından özür diledi.

Dünya basını, BBC editörü Martin Bashir'in 1995'te Prenses Diana ile röportaj yapmak kullandığı sahtekarlık yöntemlerini konuşuyor. 1995 yılında Prenses Diana ile BBC Panorama için röportaj gerçekleştiren 58 yaşındaki Martin Bashir'in program için bir türlü ikna olmayan prenses Diana'yı sahte belgeler kullanarak kandırdığı ortaya çıktı.

"BUCKİNGAM PARA VEREREK HABER YAPTIRIYOR"

Prenses Diana'nın güvenini kazanmak için kardeşi Earl Spencer'ı kullanan Bashir, BBC'nin eski grafik tasarımcısı Matt Weissler'dan Buckingham'ın gazetecilere para vererek haber yaptırdığını öne süren sahte banka dökümanları oluşturmasını istedi. Earl Spencer aracılığıyla bunları Prenses Diana'ya ulaştıran Bashir, röportaj için ikna etmeyi başardı.

BBC editörü Bashir'in tarihe geçen röportaj için Prenses Diana'yı sahte belgelerle kandırdığı ortaya çıktı

ÇOK SAYIDA KALP AMELİYATI GEÇİRDİ

Uzun yıllar sonra 2016'da yeniden BBC'ye dönen Martin Bashir, son olarak dini ilişkiler editörü olarak görev yapıyordu. Ancak sağlık sorunları nedeniyle görevinden uzak kalan Bashir, birden fazla kalp ameliyatı geçirmek zorunda kaldı. BBC geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Bashir'in görevinden istifa ettiğini açıkladı.

BBC editörü Bashir'in tarihe geçen röportaj için Prenses Diana'yı sahte belgelerle kandırdığı ortaya çıktı

YAŞANANLAR NEDENİYLE ÖZÜR DİLENDİ

Prens Charles'ın eşi olan Prenses Diana ile yapılan bir mülakatla ilgili suçlamaların incelendiği bağımsız soruşturmanın bugün yayımlanan raporunda BBC birçok bakımdan eleştirildi. BBC ise yapılan hatalardan dolayı "tam ve koşulsuz" özür diledi.

BBC

Prens Charles Diana Spencer Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title