Haberler

Davası ertelenen Ekrem İmamoğlu'ndan ilk sözler: Boş işlerle uğraşmayıp bu defteri kapatsınlar

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra YSK üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı ve siyasi yasak talep edilen davanın bugünkü duruşması 11 Kasım'a ertelendi. Erteleme haberini ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi ziyareti sırasında alan Ekrem İmamoğlu, "Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılmıştı. Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etmişti. Mütalaada, İmamoğlu hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanması da istenmişti.

DURUŞMA 11 KASIM'A ERTELENDİ

Dava bugün Kartal Anadolu Adliyesi'nde görüldü. Savcılığın yeni mütalaasını açıklaması ve ara kararın çıkması beklenirken 38 dakika duruşma 11 Kasım'a ertelendi.

Davası ertelenen Ekrem İmamoğlu'ndan ilk sözler: Boş işlerle uğraşmayıp bu defteri kapatsınlar

YÜRÜYÜŞ VE TOPLANMA YASAKLANDI

Öte yandan Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi ve kaymakamlığın onayıyla, ilçe genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklandı. Açıklamada gerekçe "kamu düzeni ve kamunun esenliğinin bozulması ihtimali" olarak gösterildi. Yasak kararı Kartal ilçesinde tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Davası ertelenen Ekrem İmamoğlu'ndan ilk sözler: Boş işlerle uğraşmayıp bu defteri kapatsınlar

İMAMOĞLU'NDAN KARARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, davanın 11 Kasım'a ertelendiği haberini ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi çıkışında aldı. Burada açıklama yapan İmamoğlu, "Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle Kasım'a uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız… Mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Kartal Haberler

500

Yorumlar (8)

Can Yıldız:

korkmayın be bu kadar altı üstü cumhurbaşkanı olacak... :)

41
81
yanıtYanıtla
Points Grup:

heee olur önce kendi partisinin başkanı olsunda gezginci başkan

yanıt38
yanıt19
Cüneyt Dönmez:

Ne kadar güzel iş ya, o zaman bende sana hakaret edeyim, sonra boş işlerle uğraşma diyeyim.

69
48
yanıtYanıtla
sadece kadir:

BENCE TATİLE ÇIKSIN. EN GÜZEL YAPTIĞI İŞ BU. HA PARDON İŞ DEDİM EN GÜZEL YAPTIĞI ETKİNLİK BU.

53
36
yanıtYanıtla
Ülkü Bozkurt:

Canım başkanım Ekrem İmamoğlu seni çookk seviyoruz.. bunlara inatt

23
63
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

korktum demiyor da

52
15
yanıtYanıtla
Ülkü Bozkurt:

Canım Ekrem İmamoğlu seni çok seviyoruz bunlara inatt

13
49
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

millete söv say sonra yargıya çıkıp boş iş de :D az kaldı adını bile hatırlamıcaklar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title