Haberler

Çocuk Canlı Bomba

Afganistan'da Taliban'ın, Canlı Bomba Yapmak Üzere Altı Yaşındaki Cuma Gül Adlı Çocuğa El Attığı Ortaya Çıktı.

Afganistan’da Taliban’ın, canlı bomba yapmak üzere altı yaşındaki Cuma Gül adlı çocuğa el attığı ortaya çıktı.

Cuma, "Yeleğin bomba olduğunu anlayınca askere gidip yardım istedim" dedi.

AFGANİSTAN’da Taliban militanlarının küçük çocukları canlı bomba olarak kullanmak istediği ortaya çıktı. Küçük Afgan çocuğu, bu amaçla Taliban’ın kendisini kandırmaya çalıştığını söyledi. Taliban ise iddiaları reddetti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Afgan ve ABD’li yetkililer, Taliban’ın çocukları canlı bomba olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, 6 yaşındaki Cuma Gül adlı çocuğu örnek gösterdiler. Gazni’deki Afgan-ABD ortak askeri üssünde, kendisine ikram edilen etli pilavı yerken, bir yandan da AP’nin sorularını yanıtlayan Cuma, Taliban’ın kendisini kandırararak canlı bomba olarak kullanmak istediğini belirtti. Taliban kontrolündeki Gazni bölgesinde yaşayan ve metal parçaları toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunan Cuma, şunları söyledi:

ÇİÇEK YALANI

"Bana bir yelek giydirdiler. Düğmeye basınca çiçek fışkıracağını söylediler. Amerikalıları görünce üzerlerine atlamamı istediler. Yeleği ilk giydirdiklerinde, ne yapacağımı bilemedim. Ama bomba olduğunu anlayınca, askerlerin yanına gidip, yardım istedim."

Küçük Cuma, bir anda ilgi odağı haline geldi ve Afgan askerleri tarafından kahraman ilan edildi. Çocuğun hikayesine inandıklarını belirten Amerikalı Albay Martin Schweitzer, Taliban’ın planının, korkakça bir girişim olduğunu söyledi. Ülkedeki NATO gücünde görevli askerler durumdan endişeli. Yetkililer, "Bu sadece bir olay, umarım tekrarlanmaz. Ama bu bile daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bunu Afgan ailelere daha iyi anlatmamız lazım. Böylece çocuklarını Taliban’dan koruyabilirler" dedi.

TALİBAN YALANLADI

Taliban ise bu iddiaların propaganda amaçlı olduğunu savundu. Taliban sözcüsü Yusuf Ahmedi, canlı bomba olabilecek birçok yetişkin militanlarının olduğunu, çocukları canlı bomba olarak kullanmanın ne insanlığa ne de İslam’a sığdığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title