Haberler

Cinsellik Hakkında Çürütülmüş Efsaneler

Güncelleme:

Cinsellik için en iyi zaman hafta sonu mu? Stresi azaltır mı? Zekayı artırır mı? İşte tüm bu soruların yanıtı.

Cinsellik hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Her uzman farklı görüş belirtebiliyor. Cinsellik hakkında çürütülmüş efsaneler bu haberde.

CİNSELLİK İÇİN EN İYİ ZAMAN HAFTA SONU MU?

- Cinsellik için en iyi zaman hafta sonudur.

Yanlış: Londra Ekonomi Okulu'nun yaptığı araştırmaya göre cinsellik için en uygun gün perşembe. Nedeni ise hafta boyunca biriken stres perşembe günü tepe noktasına ulaşıyor. Bu nedenle cinsellik hormonları perşembe günü en üst noktada uyarı sağlıyor.

CİNSELLİK STRESİ AZALTIR MI?

- Cinsellik stresi azaltır.

Doğru: Biological Psychology'nin yaptığı bir araştırma topluluk karşısında konuşmak gibi stres yaratan aktivitelerden sonra cinsel ilişkinin stresi azalttığını ortaya koydu.

CİNSELLİK ZEKAYI ARTIRIR MI?

- Cinsellik zekayı artırır.

Doğru: Maryland Üniversitesi'nin araştırmasına göre cinsellik beyinde bulunan uzun süreli hafıza oluşturmaktan sorumlu hipokamp içindeki (beyindeki beyaz iki beyaz çıkıntıya verilen ad) nöronların oluşturulmasını sağlıyor. Bu fareler üzerinde test edilmiş, insanlar için henüz doğrulanmış değil.

FANTAZİSİ OLAN SADECE ERKEKLER MİDİR?

- Fantazisi olan sadece erkeklerdir.

Yanlış: Kadınların yüzde 80'i partnerleri dışındaki kişileri içeren seksüel fantazilere sahip. Erkeklerde ise bu oran yüzde 98.

CİNSELLİK Mİ, KOŞU BANDI MI DAHA ÇOK KALORİ YAKAR?

- Cinsel ilişkiye girerken koştuğumuz zamankinden daha çok kalori yakıyoruz.

Yanlış: Kanada'daki Quebec Üniversitesi araştırmacılarına göre kadınlar erkeklerle cinsel ilişkiye girdiklerinde 4.2 kalori yakarken koşu bandı üzerinde 7.2 kalori yakıyor. Erkekler ise kadınlarla ilişkiye girerken 3.1 kalori yakarken, koşu bandında 9.2 kalori yakıyor.

ALKOL KADININ CİNSEL DÜRTÜSÜNÜ ARTIRIR MI?

- Alkol kadının cinsel dürtüsünü artırır.

Doğru: Az miktarda alınan alkol kadınlarda geçici olarak erkek cinsellik hormonu testesteronun artmasına neden oluyor. Bu da libidoyu teşvik ediyor.

İSTATİSTİKLER

- Yaşı 50'nin üzerindeki çiftlerin 4'te 1'i ilişkiye girmiyor.

- 20'li ve 30'lı yaşlarındaki çiftler ayda 8 ya da 9 kez ilişkiye giriyor. Birliktelik süresi 2 yılı geçtikten sonra aylık ilişkiye girme adedi 6' ya düşüyor.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Londra Cinsellik Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

utangaç:

resimlerden utandım text mode açıp sayfayı yeniledim

2
5
yanıtYanıtla
DÖNENCE:

Bütün zırtabozluklar hep ingilizlerin başının altından çıkar. .

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title