Haberler

Çin, Tünel İçin Everest'i Delecek

Güncelleme:

Çin dünyanın en yüksek dağı olan Everest'in altından 540 kilometre uzunluğunda tünel açacak.

China Daily gazetesinin haberine göre, Çin yönetimi ülkeyi komşu Nepal ile birleştirmek üzere 540 kilometrelik bir hızlı tren hattı inşa edecek. Bunun için Everest'i delecek.

TÜNEL AÇACAK

2020 yılında tamamlanması öngörülen demiryolu hattı, Çinlilerin Qomolangma adını verdiği 8882 metrelik Everest Dağı'nın altından geçecek. Bu çerçevede Everest'e uzunluğu henüz açıklanmayan bir tünel açılacak.

HIZ AYARI DEĞİŞECEK

Projenin mimarlarından Wang Mengshu'ya göre, normal koşullarda 300 kilometreye kadar çıkan yüksek hızlı trenin hızı, Everest'teki yükseklik sorunları nedeniyle saatte 120 kilometreyi geçemeyecek.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI BİLE

Nepal'in talebi üzerine hayata geçirildiği açıklanan projenin Çin ayağında çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Everest Dağı Nepal Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

E AMobil-IOS:

CHP bunada karşı çıkar :))))

23
14
yanıtYanıtla
TEKNOLOJİ BUNU GEREKTİRİR:

Vay be bi kere daha taktir ettim. Millet neyle uğraşıyor, biz ne ile uğraşıyoruz. Tek ihtiyacımız bilim, ilim ve biraz da tevekkül. . .

28
2
yanıtYanıtla
kurabiye-tayyip:

ne kadar çok akape yalakası varmış bu haberden bile kendilerine pay çıkartmışlar

13
14
yanıtYanıtla
ha haMobil-ANDROID:

chp mhp duymasın.hemen önerge verirler

16
11
yanıtYanıtla
ÉRKÂÂÂNNNmobilWeb@haberler.com:

Bizde 2 kilometrelik marmara yaptılar sanki tüm dünyaya tünel açtılar gibi reklam yaptılar 540 km nerede 2 kilometre nerede :

15
6
yanıtYanıtla
hba:

bizde yapacağız CHP müdahale ediyor yaşasın AKP

6
14
yanıtYanıtla
EvrimMobil-IOS:

Tayyip 200 metre bir köprü yaptırıyor havasından geçilmiyor oda yap işlet devret modeli kırsal da yaşayan kesim açlık sınırında onları gösdermiyorlar ota banları köprüler,i çekin gösterdin milleti uyutun .

7
8
yanıtYanıtla
feridun sisman sisman &Mobil-ANDROID:

CHP yasadin yine sana iş çıktı hemen mahkemeye ver yürütmeyi durdur

8
6
yanıtYanıtla
yesno:

Delirmis bunlar. Acamazlar. 540 km ne demek!!

6
6
yanıtYanıtla
Ferhat gibi dağları deliyorlar:

540 km tünel olurmu yaw, bir girdin mi çıkamazsın.

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title