Haberler

Rusya-Ukrayna savaşında Çeçenler de topa girdi! Saldırmadan önce namaz kılıp dua ettiler

Güncelleme:

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Muhammed Kadirov, Rus ordusunun Ukrayna'yı işgali sonrasında harekete geçti. Kadirov, Ruslara destek olması için Çeçenistan ordusunu Ukrayna sınırına gönderdi.

Dün sabah Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı ulusa sesleniş konuşması sonrası başlayan Ukrayna işgali 2. gününde şiddetli çatışmalarda sürüyor. Rus ordusu, resmi olarak tanıdığı ayrılıkçı gruplar ile Ukrayna ordusuna ait kritik bölgeleri alırken, Rusya'dan Ukrayna'ya askeri sevkiyatlar devam ediyor.

ÇEÇEN ORDUSU UKRAYNA SINIRINDA

Çeçenistan cumhuriyeti lideri Muhammed Kadirov Rus ordusunun yaptığı askeri harekatı desteklemek için Çeçenistan ordusunu Ukrayna sınırına gönderdiğini açıkladı. Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenistan'ın başına getirilen Muhammed Kadirov, Çeçen birliklerin savaşta kritik rol oynayacağını vurguladı.

Çeçenistan Lideri Muhammed Kadirov açıkladı! Çeçen ordusu Ukrayna sınırında

PUTİN TARAFINDAN LİDER YAPILDI

Şeyh Şamil ile başlayan, yaklaşık 2 asırdan fazladır aralıklarla Rus işgaline karşı savaşan, 90'lı yıllarda da Rusya'ya karşı bağımsızlık mücadelesi veren Çeçenistan; Cahar Dudayev, Aslan Mashadov ve Şamil Basayev'in önderliğinde dirense de, bu liderlerin hepsi suikaste kurban gitmişti. Babası gibi Rus yanlısı olan Ramazan Kadirov ise daha sonra Putin tarafından Çeçenistan'ın başına getirilmişti.

Çeçenistan lideri Muhammed Kadirov, ordusunu Rusya'ya yardım etmesi için Ukrayna'ya gönderdi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Donetsk Halk Cumhuriyeti Çeçenistan Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (101)

Emir nur ALTIOK:

ALLAH kabul etmesin. Zalimden yana olanların ibadetini de tövbesini de

573
25
yanıtYanıtla
Katyu Sasa:

vodka ile apdest almak denir buna

470
32
yanıtYanıtla
Mavi Beyaz:

O kelime-i şaadet sizi çala çırpa moskof köpekleri..

419
28
yanıtYanıtla
Taner Cebecioğlu:

Müslüman zalimin,bebek katilinin yanında değil karşısında durmalı, bunlar çıkarcı yalakalar bunlar gerçek müslüman olamaz.Allah c.c ün adını agzınızda zikretmek bile size haram olsun.Mevla sizi ya kahhar ismi şerifi hürmetine kahrı perişan etsin.

352
28
yanıtYanıtla
Taner Cebecioğlu:

Onursuz Çeçen ordusu

323
25
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

tecavüzcüsüne aşık gerizekalılar. ulan bu ruslar değil miydi namusunuza, canınıza, toprağınıza göz diken

311
8
yanıtYanıtla
Hsn:

Rusya valisi kadirov sizin duanız kabul olmaz

290
15
yanıtYanıtla
Çok bilen adam:

Eskiden çeçen marşlarıyla geçerdi günüm şeyh şamil mezarından kalkıp gelse bunca ızdıraba bunu görmek için katlanmadım deyip hepsini kurşuns dizdirirdi...

289
10
yanıtYanıtla
Steven Juan:

Bu cecenler geri zekali mal halbuki muslumanlar hak hukuk adalet bilmeleri gerekir merhamet bilmeleri gerekir bunlar hayci yani aptal

261
21
yanıtYanıtla
Murat Şengül:

Bir millete aptal diyemezsin sen çok cahilsin şimdi ben senin millettine cahil mi demem lazım yok sen cahilsin

yanıt0
yanıt5
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title