Haberler

Çeçen lider Kadirov'dan Putin'i yıkacak istifa kararı: Kovulmadan gitmek istiyorum

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna savaşında Rusların yanında yer alan Çeçen lider Ramazan Kadirov, "Uzun zamandır aynı yerde olduğumu fark ettim. Sanırım artık iktidarı bırakma zamanım geldi" diye konuştu. Son günlerde Putin ile arasının bozuk olduğu iddia edilen Kadirov'un kovulmadan gitmek istediğini söylediği anda gülmesi dikkatlerden kaçmadı.

Rusya-Ukrayna savaşında açıkça Rusya saflarında bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov iktidarı bırakacağını açıkladı.

PUTİN İLE ARASININ BOZUK OLDUĞU KONUŞULUYOR

Son dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile arasının bozuk olduğu iddia edilen Çeçen lider Ramazan Kadirov Telegram hesabından yaptığı açıklamada görevinden ayrılacağını bildirdi.

"SANIRIM ARTIK İKTİDARI BIRAKMA ZAMANIM GELDİ"

Rusya'nın Ukrayna'yı saldırısın ardından 6 ay geçmişken 45 yaşındaki Ramazan Kadirov, bugün yaptığı paylaşımda, görevine "süresiz ve uzun" bir ara vermeyi planladığını söylerken, "Uzun zamandır aynı yerde olduğumu fark ettim. Sanırım artık iktidarı bırakma zamanım geldi." İfadelerini kullandı. Kadirov'un kovulmadan gitmek istediğini söylediği anda gülmesi dikkatlerden kaçmadı.

NE ZAMAN İSTİFA EDECEĞİ BELLİ DEĞİL

Bu arada Kadirov'un bundan sonra görevinin ne olacağı veya tamamen emekliye ayrılıp ayrılmayacağı ile ilgili net bir açıklama yapılmadı.

SAVAŞTA RUSYA'YA DESTEK VERMİŞTİ

Kadirov, daha önce 27 Aralık 2021'de Ukrayna'yı işgal etmekle tehdit etmiş, Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşta, Rusya'ya destek vermişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ramazan Kadirov Vladimir Putin Çeçenistan Rusya Haberler

500

Yorumlar (3)

Nurullah Ak:

Kafirov seninde sonun geliyor

81
3
yanıtYanıtla
Zırtapoz:

Putin’in finosu. Müslüman yalaka olmaz.

73
3
yanıtYanıtla
Aircraft Maintenance Technician:

Bu da bildiğin yanar döner pokemon. Baktı Avrupa ve ABD daha yağlı kapı hemen o tarafa sıvıştı.

67
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title