Haberler

Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlu Adam'ı Mariupol'e savaşmaya gönderdi

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 35. güne girilirken, Rus lider Putin'e verdiği destekle tanınan Çeçen lider Kadirov'dan akılalmaz bir hamle daha geldi. 12 çocuğundan biri olan 14 yaşındaki oğlu Adam'ı şiddetli çatışmaların yaşandığı Mariupol'de savaşmaya gönderen Kadirov, oğlunun başarıyı ve silah arkadaşlarının ihtiyaçlarını ilk elden öğrenmesini istediğini belirtti.

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalde her daim Vladimir Putin'e olan desteğini gösteren Çeçen lider Ramazan Kadirov, 14 yaşındaki oğlu Adam'ı şiddetli çatışmaların yaşandığı Mariupol'de Ruslar için savaşmaya gönderdi.

Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlu Adam'ı Mariupol'e savaşmaya gönderdi

BABASINA EŞLİK EDERKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Kadirov'un 12 çocuğundan biri olan Adam, Rusya'nın stratejik açıdan önemli olan limanda babasına eşlik ederken görüntülendi. Daily Star'ın haberine göre Kadirov, oğlunun başarıyı ve silah arkadaşlarının ihtiyaçlarını ilk elden öğrenmesini istediğini ve ayrıca, başkentin işgaline öncülük etme sözü vererek, Kiev üzerindeki askeri baskıyı azaltan Rus hamlelerine katılmadığını açıkça belirtti.

"İŞTE BENİM ADAM'IM, 13 YAŞINDA"

Kadirov'un yayınladığı propaganda klibinde oğlu Adam'ın asker üniforması giydiği ve babasıyla hastane ziyaretinde bulunduğu görülüyor. Videoda Kadirov, oğlunu Rus generalle tanıştırıyor ve 'İşte benim Adam'ım. 13 yaşında' diyor. Resmi kaynaklar ise Adam'ın yaşının 14 olduğunu gösteriyor.

Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlu Adam'ı Mariupol'e savaşmaya gönderdi

AİLE ÜYELERİNİ DE SAVAŞ ALANINA GÖNDERDİ

Kadirov, Adam'ın yanı sıra birkaç aile üyesini daha Mariupol'deki savaş bölgesine gönderdi. Bunlardan bazıları bakanlardı. Kadirov, propaganda videosunda son olarak "Çok yakında Mariupol'deki görevimizi tamamlayacağız ve Rusya Federasyonu Başkanı'na Kiev'i almak için hazır olduğumuzu rapor edeceğiz" diyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ramazan Kadirov Çeçenistan Moskova Ukrayna Rusya Kiev Haberler

500

Yorumlar (6)

Hakan Arslanoglu:

Kadirov git Putin'in başını ov..

28
2
yanıtYanıtla
Rulet Programları:

Hain kadirov

22
3
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Kadirov bırak çoluk çocuk muhabbetini. senin ne çocuğu olduğu ortaya çıktı..

15
2
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

İşgalci ülkede , kendini savunan ülkede Müslüman değil. Savaşta Çeçenlerden ölenler şehit sayılır mı? Ülkesini vatan toprağını savunan insanlar şehit sayılıyor biliyorum ama bu durum farklı.

15
0
yanıtYanıtla
Melih Kılaç:

Kadirov :Duydum ki Bensiz Yaralı Gibisin

13
1
yanıtYanıtla
corci:

çocuk gitti geçmiş olsun

11
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title