Haberler

Çavuşoğlu'nun bozkurt işareti dengeleri değiştirdi! Diplomat atamasında Türkiye'ye engel koyup, Ermenistan'a onay verdiler

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Uruguay'ın başkenti Montevideo'daki açılıştan çıkarken Ermeni yanlısı eylemcilere bozkurt işaretiyle karşılık vermesi, Uruguay'da dengeleri değiştirdi. Uruguay Meclisi Türkiye'ye gönderilmek üzere Senato'nun onayını bekleyen diplomat Hugo Cayrus'un Ankara'ya gönderilmesini engellerken, hemen ardından Uruguay'ın Ermenistan maslahatgüzarı Eduardo Rosenbrock büyükelçiliğe getirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz haftalarda Montevideo'daki büyükelçilik binasının açılışına katıldı. 1915 Ermeni olaylarının yıldönümüne denk gelen bu açılışın ardından kapıdaki bir grup Ermeni yanlısı protestocu Türkiye'yi ve Türkleri kötüleyen sloganlar attı. Bakan Çavuşoğlu da bu sloganlara bozkurt işaretiyle karşılık verdi.

"ÇİRKİN TAVIRLAR SERGİLEDİLER"

Çavuşoğlu bu hareketiyle ilgili "Göstericiler çirkin tavırlar sergilediler. Kabul edilemez bu çirkin tavırlardan sonra biz de gereken cevabımızı verdik" ifadelerini kullandı.

İŞARET, DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Çavuşoğlu'nun hareketine Uruguay Cumhurbaşkanı Luis Lacalle Pou ise tepki göstererek, "İnsanların haklı olarak canı yandı" yorumunu yaptı. Bu yaşananların ardından Uruguay Meclisi'nde dikkat çeken gelişmeler yaşandı

DİPLOMATIN TÜRKİYE'YE GÖNDERİLMESİNE ENGEL

Uruguay muhalefeti, Türkiye'ye gönderilmek üzere Senato'nun onayını bekleyen diplomat Hugo Cayrus'un Ankara'ya gönderilmesini engelledi. Frente Amplio isimli muhalefet bloğunun önayak olduğu oylamada oy birliğiyle Cayrus'un gönderilmesine izin verilmedi.

ERMENİSTAN'A ONAY VERDİLER

Alınan karar ile ilgili açıklamada Cayrus'un deneyimli bir diplomat olduğuna vurgu yapılırken bu kararda Cayrus'un deneyimi ve geçmişinin bir ilgisi olmadığı da belirtildi. Fakat bu karardan kısa bir süre sonra Uruguay, Ermenistan ile diplomatik ilişkilerini kuvvetlendirme kararı aldı. Uruguay'ın Ermenistan maslahatgüzarı Eduardo Rosenbrock ise büyükelçiliğe getirildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Uruguay Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

Ali Kaçkar:

Urugay neresi la google dan arasam bulabilirmiyim

619
107
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Latin amerikada dünya kupası kazanmış bir ülkedir

yanıt1
yanıt2
Halit:

kardaş zorda olsa güney amerikanın 2. en küçük ülkesi ne kadar tepinseler umurumuzda değil

yanıt21
yanıt5
umurka 06:

Şimdi Uruguaysız naapıciiiz acep? Pek sıkıldım bu işe!!!!

612
62
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Klavyenin başında oyun oynamaya devam et

yanıt0
yanıt2
umurka 06:

Adamlar hem nümayişe göz yumuyor hem de siyas, tavır koyuyor .. Önceden planlanmış bu çok belli.

438
57
yanıtYanıtla
Fuat Pinar:

Hale bak o itleri oraya getir hakaretlere engel olma bir de tavır yap.. fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış.. çok üzüldük ya nolur cefriyi bize gönderin

205
19
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Üzüntü verici olmasaydı oraya gitmezdi

yanıt3
yanıt1
Ender Ocak:

Bozkurt işareti zorunuza gitti galiba

73
17
yanıtYanıtla
özgün özen :

Urugayda kilerde kim ya amerikanın beslemeleri ne zamandan beri türkiyeye tavır alıyor çok iyi yaptı çavuşoglu derhal karşılık verelim bizde bu önemsiz sahışlara zaten ermenistan aç uruguay aç birbirlerine yakışırlar..

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title