Haberler

California'da Orman Yangınları Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi

Güncelleme:

Binlerce kişinin orman yangınları nedeniyle evlerinden tahliye edildiği ABD'nin California eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi.

ABD'nin California eyaletinde orman yangını nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken, binlerce kişinin evlerinden tahliye edildiği belirtildi.

HIZLA BÜYÜYOR

ABD'nin California eyaletinin kuzeyinde etkili olan yangının Napa ve Göller Bölgesi'ndeki evlerin yanmasına yol açtığını açıklayan Vali Jerry Brown, hızla büyüyen yangının yüzlerce diğer bölgeyi tehdit ettiğini söyledi.


EVLERİ YANAN İNSANLAR BÖLGEYİ TERK EDİYOR

San Fransisco'nun kuzeyindeki Middletown'da da evleri yanan 1,300 kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalırken, alevlerle mücadele eden itfaiyecilerden dördü ağır yaralandı. Yangının yüksek sıcaklık ve yıllardır devam eden kuraklıktan çıktığı sanılıyor.


YANGINLA MÜCADELE İÇİN 212 MİLYON DOLAR

California Orman ve Yangın Koruma Dairesi Sözcüsü Daniel Berlant yaptığı açıklamada, eyaletin sadece Temmuz ayında yangınlarla mücadeleye 212 milyon dolar harcadığını söyledi. 275 ev ve işyerinin yandığını belirten Berlant, Kızıl Haç'ın tahliye edilenler için acil barınaklar açtığını vurguladı.


Göller Bölgesi'nde önceki gün başlayan yangın 40 hektarlık alanı yakarken, daha doğuda Amador ve Calaveras bölgelerinde 4 bin itfaiyeci geçen Çarşamba günü başlayan bir başka yangınla mücadele ediyor. Bu yangının da şu ana dek 65 bin hektarlık araziyle birlikte 86 ev ve iş yerini yaktığı belirtiliyor.


6 BİN BİNA TEHDİT ALTINDA

Yangının sadece yüzde 15 oranında kontrol altına alınabildiği ve 6 bin diğer binayı tehdit ettiği söyleniyor. Daha güneyde de yaklaşık üç bin itfaiyeci Temmuz sonunda başlayıp şu ana dek 129 bin hektarlık bir araziyi yakan alevlerle mücadele ediyor. Bu yangının da yüzde 29 oranında denetim altına alındığı bildiriliyor.

YANGINDAN KORKUNÇ KARELER:

Kaynak: Haberler.com / Dünya

San Fransisco Jerry Brown Middletown California Dünya Haberler

500

Yorumlar (32)

KURUCABEY:

O ALEVDEN BİRDE CİZREYE LAZIM MÜSLÜMANLAR AYRILDIKTAN SONRA

9
12
yanıtYanıtla
wxq:

sende kendine müslüman diyorsun öylemi

yanıt0
yanıt4
tacettin özmen:

amerikanın müslüman ülkelerde çıkardığı yangının ahı çıkıyor

19
0
yanıtYanıtla
VAKE UP11:

ORTADOĞUDA DESTEKLEDİĞİNİZ TERÖR VE SAVAŞ SİZİ DE YAKACAK. SİZ O İNSANLARI EVLERİNDEN ETTİNİZ KAPINIZA GELDİLER ÇELME TAKTINIZ SİZ ONLARIN EVİNİ ÜLKESİNİ YAKTINIZ. ALLAH DA SİZİN ÜLKENİZİ YAKSIN. KAFİR ABD KANINDA BOĞUL

17
1
yanıtYanıtla
ESRA:

HAKLISIN

yanıt5
yanıt0
Haccu:

Bu nasıl bir adaletir ki ABD nin öldürdüğü insanlara karşılık ormanlar yanıyor. Lütfen bir düşünün

yanıt1
yanıt0
Mojekler Mekany Turkmenistan:

yan amerika yan... ortadogu yanginini çikardin yaa... inşallah beyaz sarayin hem yandigini görmek nasip eylesin bize..

16
0
yanıtYanıtla
Mojekler Mekany Turkmenistan:

bilmiyorlar zannediyorlar bizim rahmetli cumgurbaşkanimiz turkmenbaşimizi hem onlar öldurdu suikast duzenleyip...

yanıt6
yanıt0
murat:

abd bu en iyi gunlerin olsun ne diyim

15
0
yanıtYanıtla
MR AMERİKA:

Tanrı amerikayı korusun dogal felaketleri allahın cezası olarak düşünen aptallar neden hep egitim düzeyi düşük ülkelerden cıkar tesadüf olabilirmi siz inanç ile kafayı bozmuşsunuz insanlar evi hayatı yanıyor siz buna seviniyorsunuz inançlar sizde fanatik hale gelmiş işid gibisinz siz ve hastalıklı fikirleriniz dünyayı yaşanmaz hale getirdiniz

7
8
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title