Haberler

    Bosna Hersek'te Yeni Bir Gençlik Doğuyor

    Tarihi şehir Saraybosna üzerinde yeni bir meltem esintisi hakim. Yakın zamanda yaşanan savaşa ait hiç bir kötü hatırası olmayan yeni neslin esintisi... Bosna'daki yeni gençlik, uluslararası toplum tarafından dayatılan üç başkanlı yönetime karşı olduklarını belirterek, farklı dernek ve kuruluşlarda görev alarak sosyal ve siyasi hayatta aktif rol almayı hedefliyor.

    Tarihi şehir Saraybosna üzerinde yeni bir meltem esintisi hakim. Yakın zamanda yaşanan savaşa ait hiç bir kötü hatırası olmayan yeni neslin esintisi…

    Bosna'daki yeni gençlik, uluslararası toplum tarafından dayatılan üç başkanlı yönetime karşı olduklarını belirterek, farklı dernek ve kuruluşlarda görev alarak sosyal ve siyasi hayatta aktif rol almayı hedefliyor. Gençlere kapılarını açan Munja derneği uluslararası değişim ve staj programlarını destekliyor:

    "Bizim görevimiz sosyal alanda yenilik sağlamak. Gençleri motive ederek onlara var olan fırsatları tanıtmak ve ilgilerini uyandırmak."

    Yeni nesil haklarını savunma konusundaysa oldukça kararlı bir tavır sergiliyor:

    "İnsan haklarının her geçen gün daha fazla ayaklar altına alındığını düşünüyorum. Bir çok insanın, sadece Bosna Hersek'ten bahsetmiyorum, dünya genelinde bir çok kişinin var olan haklarından bihaber oldukları kanısındayım ve bu insanlar haklarını bilmek ve tanımak için pek çaba sarf etmiyor."

    Jasminko Halilovic

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 09 Temmuz 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title