Haberler

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Güncelleme:

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Dolayüz köyü mevkiinde çıkan orman yangını, 6 saatlik müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangına 2 helikopter ve çok sayıda yangın söndürme ekibi müdahale etti. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bolu'daki orman yangınına gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri sevk edildi

BOLU - Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için gündüz çalışan söndürme helikopterleri hava kararınca çalışmalara ara verdi. Ara veren helikopterlerin yerine gece görüşlü helikopterler yangın bölgesine sevk edildi.

Yangın, Mudurnu ilçesine bağlı Dolayüz köyü mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında köyün yakınında bulunan ormandan henüz bilinmeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Kısa süre içerisinde arazinin de kuru olması sebebiyle yayılan alevler, geniş bir alana sirayet etti. Bölgeye yerine 2 Helikopter, 4 Arazöz, 3 su tankeri, 3 ilk müdahale aracı, 30 Orman personeli ve 8 Jandarma personeli sevk edildi. Ekipler alevleri kontrol altına almak için bölgede hem havadan hem de karadan yangına müdahale etti.

Gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri sevk edildi

Akşam saatlerinde havanın kararması sebebiyle saat 14.30'dan akşam saatlerine kadar havadan müdahale eden yangın söndürme helikopterleri çalışmalara ara verdi. Yangını söndürmek için gece saatlerinde bölgeye gece görüş destekli 2 adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Gece görüşlü helikopterler bölgeye 14 kilometre uzaklıkta bulunan Sünnet Gölü'nden su alarak alevlere müdahale ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Orman Yangını Helikopter Mudurnu Bolu 3.Sayfa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title