Haberler

BM Genel Sekreter Yardımcısı Amos Kilis'te

Kilis'e gelen BM Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, Kilis Valiliği'ni ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Kilis Valiliği'ni ziyaret etti

Kilis'e gelen BM Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile birlikte valiliğe gelen ve burada Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı ve Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar ile Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Suphi Atan tarafından karşılanan Valerie Amos, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Tapsız ile görüştü.

Vali Süleyman Tapsız, yerel ve uluslararası yardım kuruluşlarının konteyner kenti ziyaret ettiğini belirterek, "BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos'un ziyareti, bu çerçevede gerçekleşiyor" dedi.

Amos ise, kendisinin ve heyetinin karşılanmasından dolayı teşekkür ettiğini kaydederek, "Suriyelileri barındıran tüm valiliklere teşekkür ediyorum. Suriyelilere gösterdiğiniz yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin üzerindeki bu yükü iyi anlıyoruz. Gösterdiğiniz cömertlikten dolayı müteşekkiriz. Biz, politik ve siyasi olarak çözümden yanayız" diye konuştu.

Daha sonra Valerie Amos'a, Vali Tapsız tarafından Kilis'teki Suriyeliler ile ilgili bir sunum yapıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Süleyman Tapsız Veysel Dalmaz Kilis Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title