Haberler

"Berlin Kaplanı"Nın Hollanda Galası Yapıldı

Berlin Kaplanı filminin Hollanda galası dün Amsterdam Pathe Arena sinema salonunda oyuncular ve yönetmenin de katılımıyla yapıldı.

Berlin Kaplanı filminin Hollanda galası dün Amsterdam Pathe Arena sinema salonunda oyuncular ve yönetmenin de katılımıyla yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da galası yapılan film, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da gurbetçileri perde önüne topladı. Bir gurbetçinin hayatını anlatan filmi seyircilerle birlikte izleyen Ata Demirer ve oyuncuların tamamına yakınının Hollanda'daki ilgiden memnun oldukları gözlendi. Salonun doluluk oranı oyuncuların filmin sonunda seyircilerin karşısında yaptıkları selamlama konuşmasıyla da objektiflere yansıdı.

Film sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ata Demirer, oyunculara bir kez daha teşekkür ederek devam ettiği konuşmasında Avrupa'da filme yönelik ilgiden memnun olduğunu belirterek "Hollanda'da da Almanya kadar güzel oldu. Zaten gurbete özel detayların seyirci tarafından altının çizileceğini de tahmin ediyorduk. Böyle de oldu. Filmdeki yabancı dil daha çok gurbetçinin diliyle yerini aldı. Burada esprilerin derinlemesine algılanması açıkçası hoşumuza gidiyor. Salonun dolduğunu görmek bizim de

hoşumuza gitti ve filmi seyircimizle birlikte biz de seyirci gözüyle izledik" dedi.

Ata Demirer filmdeki karakterleri Bursa'da geçirdiği çocukluğundan aldığı ilham ve Almanya'daki gözlemlerinin sonucunda yarattığını "Karakter benim repertuarımda olan bir karakterdi. Benim Bursa'da yaşadığım döneme ait kendimden de bir parça kattım filme. Filmdeki küçük çocuk Bursa'daki ailemdeki çocuk, yani benim çocukluğum. Filmde spor gibi, boks gibi, güreş ve müzik gibi gurbetteki aktiviteleri canlı tutmaya çalıştık. Filmi çekmeden önce bir kaç ay Almanya'da kaldım, buraları inceledim. Filmde daha

çok 3.kuşağın hayatı sergileniyor" ifadeleriyle anlattı.

"Film için 15 kilo aldığınız söyleniyor. Bu kadar zayıflamayı nasıl başardınız?" sorusuna kahkahayla cevap veren Ata Demirer, tam tersine 12 kilo verdiğini kaydetti.

Filmin bitiminden sonra seyircilerin hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini de geri çevirmeyen oyuncu kadro, daha sonra bir Türk lokantasında yemek yemek için yola koyuldu. - AMSTERDAM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amsterdam Hollanda Almanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title