Haberler

Avrupa Film Ödülleri Sahiplerini Buldu

25.Avrupa Film Ödülleri, Malta'da düzenlenen merasim ile sahiplerine verildi.

25. Avrupa Film Ödülleri, Malta'da düzenlenen merasim ile sahiplerine verildi. Ödül merasimine pek çok Avrupalı meşhur film yönetmeni ve oyuncunun yanı sıra Avrupalı siyasiler de katıldılar.

Dün Malta'nın Valetta şehrinde düzenlenen merasimle 25. Avrupa Film Ödülleri sahiplerini buldu. Merasime Avrupa sinema dünyasının meşhurları ile birlikte Avrupa siyaset dünyasından da önde gelen isimler katıldı.

Almanya Kültür ve Medya Bakanı Bernd Neumann, Avusturya Sanat ve Kültür Bakanı Claudia Schmied, Kosova Kültür Bakanı Meli Kraniqi ve Letonya Kültür Bakanı Zaneta Jaunzeme-Grende'nin de katıldığı gecede, Dünya Sinemasında Avrupa Başarısı Ödülü'nü İngiliz oyuncu Helen Mirren, Hayat Boyu Başarı Ödülünü İtalyan Yönetmen Bernardo Bertolucci ve Avrupa Ortak Yapım ödülünü İsveçli Yapımcı Helena Danielsson kazandı.

2 bin 700'den ziyade Avrupa Film Akademisi mensubu tarafından ödül sahiplerinin belirlendiği 25. Avrupa Film Ödülleri organizasyonu, Malta Finans, Ekonomi ve Yatırım Bakanlığı, Alman Kültür ve Medya Bakanlığı tarafından destekleniyor. Organizasyonda gecenin sunuculuğunu dördüncü defa olmak üzere Alman komedyen Anke Engelke yaptı. - MALTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Valetta Malta Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title