Haberler

Avrupa Birliği, Rusya'daki Durumla İlgili G7 Ülkeleriyle Görüştü

Güncelleme:

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'daki durumla ilgili G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla görüştüğünü ve krize müdahale merkezi kurduğunu duyurdu.

p> Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'daki durumla ilgili G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla görüştüğünü ve krize müdahale merkezi kurduğunu duyurdu.

Avrupa Birliği'nin dışişlerini yöneten Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Rostov'daki Wagner grubuyla Rusya arasında yaşanan durumla ilgili G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla telefonda görüştüğünü belirtip "Gelecek Pazartesi günü (yapılacak) AB Dış İlişkiler Konseyi öncesinde, Avrupa Birliği içinde koordinasyon sağlıyorum ve krize müdahale merkezini etkinleştirdim. Ukrayna'ya desteğimiz hız kesmeden devam ediyor" açıklamasını yaptı.

'BU BİR RUS İÇ MESELESİ'

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ise Rusya'daki durumu yakından takip ettiğini, Avrupa ve G7 lideriyle temas halinde olduğunu vurgulayıp "Bu açıkça bir Rus iç meselesidir" ifadesini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title