Haberler

Ariel Şaron, Negev Çölü'nde Toprağa Verilecek

Güncelleme:

Eski İsrail Başbakan'ı Şaron, düzenlenecek devlet töreninin ardından Negev Çölü'deki kendine ait Shikmim Çiftliği'ne götürülecek.

İsrail Başbakanlık binasında 6 saat süren toplantının ardından pazartesi günü toprağa verilecek olan Ariel Şaron için düzenlenecek devlet töreninin detayları belli oldu.Şaron'un cenazesi İsrail Meclisi Knessete getirilerek burada katafalka konulacak. İsrailliler akşam saat 18.00'e kadar ziyaret edilebilecek. Şaron'un cenazesi Negev çölüne kendine ait Shikmim çiftliğine götürülecek.

DEVLET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Tören sonunda Şaron için İsrail meclisinde pazartesi günü devlet töreni yapılacak. Tören sabah saat 09.30'da başlayacak. Törende İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Netanyahu, Knesset sözcüsü Yuli Edelstein ve Şaron'un aile üyeleri sırayla birer konuşma yapacak. Öte yandan cenaze tören katılacakları bildirilenler arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ortadoğu dörtlüsü temsilcisi ve eski

KONVOY EŞLİĞİNDE GÖTÜRÜLECEK

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Jiri Rusnok, Rusya alt meclisi Duma başkanı Sergey Naryshkin, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Kanada vatandaşlık ve Göçmen Bakanı Chris Alexander da yer alıyor. Davetliler dışında törene kimse alınmayacak. Tören sonunda Şaron'un cenazesi askeri konvoy eşliğinde gömüleceği Negev çölüne kendine ait Shikmim çiftliğine götürülecek. Cenaze konvoyu yolda İsrail Savunma Kuvvetlerinin önünde Latrun'da duracak ve burada da ordu tarafından Şaron için kısa tutulacak ikinci bir tören yapılacak. Cenaze konvoyunun saat 14.00'de Şaron'un defnedileceği Shikmim çiftliğine ulaşması planlanıyor. Şaron için burada yapılacak dini merasimin ardından son bir tören daha düzenlendikten sonra 2000'de ölen eşi Lily'in yanına gömülecek.

Cenaze törenini izleyecek gazetecilerden ise Başbakanlığa yanlarında getirecekleri tüm araç ve gereçlerin listesini önceden bildirmeleri istendi. Ayrıca cenazeye katılacak vatandaşlardan yanlarında silah getirmemeleri konusunda uyarıda bulunulduğu bildirildi.

KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada Şaron'un doktoru Prof. Shlomo Noy, "Şaron'un durumu son 10 gündür giderek kötüleşmişti. Böbrek yetmezliğine bağlı olarak organlarının tamamı iflas etti. Buna bağlı şekilde saat 14.00'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti" dedi.

Noy, Şaron'un hastanede kaldığı sürede konuşulanlara tepki verip vermediği sorusuna,"Sözlü tepki veremiyordu ancak bazı tepkiler alabildik. Çok mücadele etti" cevabını verdi

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Benjamin Netanyahu Ariel Şaron Şimon Peres İsrail Dünya Haberler

500

Yorumlar (13)

MEHMETInfo@roni-Umzuege.de:

Allah rahmet eylesin iyi bir insandı. Sadece dürüst olmayan sahte müslümanları temizledi.

5
39
yanıtYanıtla
SALİH KAYAseher_21@outlook.com:

belliki çok seviyosun bende sana şöyle bi beddua edicem ama sen onu dua olarak algıla edeceğim bu beddua senin çok hoşua gidecek sana dua gibi gelecek DİLERİM RABBİMDEN İNŞALLAH CEHENNEMDE ONUNLA BERABER OLURSUN VE SENİ TOPRAK BİLE KABUL ETMESİN İNŞALAH ONUN GİBİLERİNİN YANINA GÖMÜLÜRSÜN AMİİİİNNN ....

yanıt0
yanıt0
MEMETInfo@roni-umzuege.de:

Fiatciğım sen mi onu yarattın, ALLAH mı? Sen ve senin gibileri bu dünyada ona karşı gelemediniz, öbür dünyanın işini yaradana bırak, her şeye maydanoz olmayın. SALİH KAYAYA: senin cennete, BEN ve Rahmetli ARİELİN cehenneme gideceğini bilemezsin, ona ALLAH cc. Karar verir ALLAH için karar vermek cehennemi garantilemek demektir, mınafık!

yanıt0
yanıt0
BAWERInfo@roni-umzuege.de:

Tamam FİAT cığım, madem ismimin tümünü merak ettin, yazayım: MEHMET ARİEL SHARON ! Ne deyişti! Isimlere kafayı takma, önemli olan emeldir!

yanıt0
yanıt0
MEHMETInfo@roni-umzuege.de:

NURETTIN BAĞCI.: kardeş içim temiz olduğundan İnan neye inanıyorsan İnan, içimden hiç kimseye karşı beddua geçmez, Bu dünyada insanlar yaptığının hesabını tabiki ahırette verecek ama insanların arkasında beddua etmek doğru deyil. ARİEL de olsa Hitler de , mosolini de, Atatürk'te fark etmez, yaptıklarının hesabını yaratan sorar.biz eyer varsa bı diyeceğimiz, yaradana havale ettım dememiz yeterlidir.

yanıt0
yanıt0
lütfullah OĞUZefsane-25300@hotmail.com:

zalim şaron zalimin cenneti fani dünyadır.sen cennetinden aldın alacağını sıra,cehenneminde..göreceğin gazabın bol,ateşin gür,mekanın siccin olsun,,zalim köpek

20
4
yanıtYanıtla
ALLAH DOSTUrecepisik5656@gmail.com:

KABİR YA CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE,YADA CEHENNEM ÇUKURLARINDAN BİR ÇUKURDUR.ÇEHENNEM ÇUKURUNUN DA EN DERİN YERİ ESFELE SAFİLİNDİR. YERİN ESFELE SAFİLİN OLSUN SAYIN ŞARON.

16
2
yanıtYanıtla
salihlersalih.35@hotmail.com:

bence yaksınlar yer eltı sularını kirletir

15
1
yanıtYanıtla
aytekin ünlüaytekin_1982@hotmail.com:

katliyamın azabını allah budunyada 8 yıldır şarona veriyor devamı diyer dunya çekecek ..

14
2
yanıtYanıtla
salihlersalih.35@hotmail.com:

din inançları içinde yahudiler ölümü istemezmiş başlarına geleceği biliyolar

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title