Haberler

Ankara'da olaylı toplantı! Ukraynalı ve Rus yetkililer birbirine girdi

Güncelleme:

Ankara'da düzenlenen KEİPA 30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi'nde, Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişimi ortamı gerdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop duruma müdahale ederken, iki ülke yetkililerinin bayrak gerginliği koridorda ise arbedeye döndü.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 30. yıl dönümünde Ankara'da Parlamento Başkanları Zirvesi düzenlendi.

AÇILAN BAYRAK GERGİNLİK YARATTI

Etkinlikte ise bir yılı aşkın süredir savaş halinde olan Rusya ve Ukrayna tarafları arasında olay çıktı. Zirvede,Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyeti, Timofeeva'nın arkasına geçerek bayrak ve aşırı milliyetçi örgüt Sağ Sektör (Pravıy Sektor) flamasını açtı ve Rusya aleyhine sloganlar attı. Rus heyetinin, Ukraynalıların bu eylemine engel olmaya çalışmasıyla iki taraf arasında kısa bir arbede yaşandı. Ukrayna Delegasyonu Başkanı Anna Purtova, Timofeeva'nın konuşması boyunca koltuğunu boş bıraktı.

Ankara'da olaylı toplantı! Ukraynalı ve Rus yetkililer etkinlikte birbirine girdi

ŞENTOP MÜDAHALE ETTİ

TBMM Başkanı Şentop, Ukraynalı heyetin bayraklı protestosuna müdahale etti. Toplantıya ara veren Şentop, çalışma düzenini bozan heyetin salondan dışarı çıkarılmasını istedi. Şentop, "Kime söz verdiysek o konuşacak burada. Bu toplantının huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa dışarı çıksın." ifadesini kullandı.

Ankara'da olaylı toplantı! Ukraynalı ve Rus yetkililer etkinlikte birbirine girdi

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Ancak gerginlik koridorlarda da devam etti. Ukraynalı Milletvekili Oleksandr Marikovsky'ın elindeki Ukrayna bayrağı, Rus delege Valey Stavitsky tarafından bir anda alındı. İki isim birbirine girerken o anlar da kayıt altına alındı.

Ankara'da olaylı toplantı! Ukraynalı ve Rus yetkililer etkinlikte birbirine girdi

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Mustafa Şentop Parlamento Ukrayna Ankara Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Can Bayraktar:

Türkçe konuşarak sakinleştirmeye çalışılıyor . Belkide anlamamışlardır .

47
44
yanıtYanıtla
Sükrü Biçil:

Sen ne akıllısın ya biz neden bir ukrayna olamıyoruz Almanya olamıyoruz işte senden çok bu ülkede

yanıt17
yanıt13
Özgür Sevindik:

Tam yerini buldunuz kavga edilecek be kardeşim zaten millet burnundan soluyor kıvilcim ariyor

57
4
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Yakışmadı..Cephede masada aynı tavır..

31
6
yanıtYanıtla
Mesut Biyik:

Adamlar bayrağını açmış bunun neresi eylem. Taraflı davranmak rusyaya yağ çekmek budur işte. Ama geçen sene yağ için Ukrayna'daki gemiyi 4 gözle beklemiştık

6
29
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Ukrayna lilarin kanlarinda var..Alayi yikilacak yer arar..Alayi Duygu Somurusu Yapar..Genc ve Guzel Kadinlari Hep Sponsor Ararlar Kendilerine..Hukumetleri de Algi Operasyonlarina Devam Ederler..Acimayin Bunlara...

11
12
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Hiç bir toplantıda Seferoğulları ile Tellioğulları yan yana getirilir mi?

19
3
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

BURDA LAGA LUGA KIMSE YAPMASIN! IKI TARAFTANDA BINLERCE ASKER ÖLDÜ! IKI TARAFTA ASIRI GERGIN, EN UFAK KIVILCIM ARBEDEYE DÖNÜSÜR!

16
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title